Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Posílené královopolské volejbalistky prověří před začátkem sezóny elitní turnaj Grand Prix Brno

Volejbalistky KP Brno po třetím místě v uplynulém ročníku extraligy zcela přebudovaly hráčský kádr i realizační tým. Do celku slovenského trenéra Marka Rojka zamířilo osm posil, z toho polovinu tvoří cizinky. První vážnější herní prověrkou nového kádru bude od pátku do neděle turnaj Grand Prix Brno, ve kterém se představí slovinský mistr Branik Maribor, pátý tým německé bundesligy Postupim a vicemistr Maďarska Vasas Budapešť.

„Ke změnám v kádru jsme sáhli kvůli změně stylu. Měli jsme v našich výkonech hodně chyb, naše hra byla nestabilní. Po sezoně jsme si vyhodnotili pozice, se kterými jsme byli nespokojeni, a snažili jsme se je posílit," uvedl na dnešní tiskové konferenci Rojko.

Do Brna zamířily ze Slovenska nahrávačka Ivana Zburová a univerzálka Nikola Pištěláková, brazilská smečařka Flavia De Assisová a slovinská smečařka Mojča Peneová. Doplnily je blokařky Kristýna Boulová, Klára Vyklická, Lenka Podrázská a libero Nikola Vaňková.

Vedle extraligy čeká Brňanky také start v Poháru CEV, do kterého vstoupí až 12. prosince. Jejich soupeřem bude poražený tým z kvalifikace o Ligu mistryň, v němž se utkají Plovdiv s finským Salem.

Generálka na sezónu v podobě atraktivního turnaje

Zbrusu nový tým KP Brno bude mít o víkendu premiéru před domácími fanoušky. V hale na Vodově totiž v pátek startuje prestižní mezinárodní turnaj Grand Prix Brno. „Jsem velmi rád, že Grand Prix startuje už pošesté. Je to nejkvalitnější mezinárodní klubový turnaj v České republice a my už se nemůžeme dočkat všech týmů i našich fanoušků,“ těšil se prezident Králova Pole Richard Wiesner.

„Snažili jsme se jako soupeře sehnat jen silná družstva, případně týmy lepšího průměru. Chceme zjistit, jak budou naše hráčky hrát pod tlakem a prověřit naši hru, co nejlépe to půjde. Výhry nad slabými soupeři pro nás nejsou podstatné,“ zdůraznil Rojko.

KP Brno se tak nejprve v pátek 22.9. střetne s mistrem Slovinska Nova KBM Branik Maribor, v sobotu změří síly s pátým týmem německé Bundesligy SC Potsdam a v závěrečném utkání nastoupí v neděli proti vicemistrovi Maďarska Vasas Budapešť. „Budeme moc rádi, když do haly na Vodovu zamíří co nejvíc diváků, protože určitě bude na co koukat,“ zve všechny příznivce volejbalu Richard Wiesner.


Program Grand Prix Brno:

22.9.2017 16:00 SC Potsdam – Vasas Budapešť

18:30 KP Brno – Branik Maribor

23.9.2017 16:00 Vasas Budapešť – Branik Maribor

18:30 KP Brno – SC Potsdam

24.9.2017 11:00 Branik Maribor – SC Potsdam

13:30 KP Brno – Vasas Budapešť


 

Štítky Grand Prix, Brno, VK Královo Pole, Budapešť, Maribor, Maďarsko, Postupim, volejbalista, SC Potsdam, Richard Wiesner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posílené královopolské volejbalistky prověří před začátkem sezóny elitní turnaj Grand Prix Brno  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.