Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volejbalové mistrovství světa jednadvacítek v Brně ovládlo Polsko, Česko skončilo patnácté

Mistrovství světa ve volejbalu mužů do 21 let (FIVB Volleyball Men´s U21 World Championship) vyvrcholilo v neděli 2. července závěrečnými boji o konečná umístění. O příčky nejvyšší se bojovalo v Brně – v souboji o třetí místo proti sobě v DRFG Aréně nastoupilo Rusko a Brazílie a ze zisku bronzových medailí se po jasné výhře 3:0  na sety radoval ruský tým. Ve finále se na palubovce střetlo Polsko a Kuba a za mohutné podpory svých fanoušků si pro zlato suvěrénním způsobem dokráčeli polští junioři.

Český tým zakončil šampionát v Českých Budějovicích, kde přemohl v závěrečném utkání Maroko a na šampionátu obsadil 15. místo. „Je potřeba sportovně uznat, že konkurence mezi týmy byla obrovská. Rozhodující z pohledu celkového výsledu MS byl hned náš první první zápas s Kanadou. Těsná prohra v pěti setech znamenala jediné, že musíme vyhrát obě následující utkání základní skupiny, abychom se dostali mezi osmičku nejlepších týmů. S Marokem se nám to sice povedlo, s pozdějším mistrem světa Polskem jsme ale zvítězit nedokázali, i když jsme s ním úvodní dvě sady prohráli až v úplném závěru setů (27:29 a 23:25),“ zhodnitl základní skupinu MS český trenér Ivan Pelikán.

„Ve skupině v Českých Budějovicích jsme pak začínali s Egyptem, naše sestava se musela upravovat a ani přesun do jiné haly nám moc nepomohl. Prohra 0:3, i když proti kvalitnímu soupeři, byla velkým zklamáním. Zbylá dvě utkání jsme bohužel prohráli po pětisetové bitvě, a tak jsme na šampionátu nakonec bojovali o 15. místo, a to znovu s Marokem. Těší mě, že jsme poslední zápas zvládli a mistrovství světa zakončili vítězstvím,“ dodal Pelikán.

Boje o medaile probíhaly v brněnské DRFG Aréně. „Naše poděkování patří statutárnímu městu Brnu i celému regionu za jejich podporu, díky patří i Kometě Brno a samozřejmě všem osobám, které se na organizaci podíleli. Jsem velmi rád, že jsme všechno zvládli tak, jak jsme chtěli, a že náš tým lidí ukázal, že jsme schopni uspořádat akci v podstatě jakéhokoli rozsahu. Jediné co nás mrzí, že jsme vzhledem k termínu utkání nedokázali naplnit halu tak, jak jsme si představovali,“ zhodnotil Martin Gerža, předseda místního organizačního výboru.

Organizaci turnaje si pochvaloval i Ivan Pelikán: „Všechno fungovalo tak, jak mělo. V obou městech, kde jsme hráli, se k nám všichni chovali profesionálně a vytvořili nám ty nejlepší podmínky a zázemí,“ uvedl český trenér. „Asi se čekalo, že přijde více diváků, ale přispěl k tomu určitě negativně i náš přesun do Českých Budějovic. Když si ale vzpomenu na ME v Bulharsku, bylo to minimálně srovnatelné,“ dodal Pelikán.

Tisková zpráva | Foto Ondřej Driml

Štítky Polsko, mistrovství světa, Brno, Česko, DRFG Arena, Rusko, Brazílie, Kuba, volejbal, Maroko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalové mistrovství světa jednadvacítek v Brně ovládlo Polsko, Česko skončilo patnácté  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.