Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Volejbalisté do 21 let prohráli na úvod MS v Brně s Kanadou

Čeští volejbalisté do 21 let vstoupili do mistrovství světa v Brně porážkou 2:3 s Kanadou. Tým trenéra Ivana Pelikána si tak značně zkomplikoval vyhlídky na postup mezi nejlepší osmičku, neboť v sobotu ho čeká zápas s favorizovaným Polskem.

Domácí tým dokázal po ztracené první sadě otočit stav na 2:1, ale důležitou výhru nezískal. „Utkání jsme začali trošku nervózně, pak jsme ale do hry poslali Matěje Šmídla, což pomohlo a vyhráli jsme dva sety. Potom jsme nepochopitelně polevili, Kanada naopak zpřesnila servis a my už bohužel zareagovat nedokázali," uvedl Pelikán na svazovém webu.

Střídající univerzál Šmídl si připsal 19 bodů, ještě o dva více uhrál smečař seniorské reprezentace Donovan Džavoronok. Tie-break ale Čechům nevyšel, po nepovedeném začátku ho prohráli 12:15.

„Dnes chyběla na naší straně trpělivost. My jsme si bohužel po dvou dobře odehraných setech mysleli, že to půjde samo, a pak jsme vyprodukovali řadu nepřesností a postupně odešli ve všech herních činnostech. To nás stálo zápas," litoval kapitán týmu Kristián Červinka.

 

Foto | Zdroj ČTK

Štítky Kanada, Volejbal Brno, Polsko, volejbalista, Matěj Šmídl, Donovan Džavoronok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté do 21 let prohráli na úvod MS v Brně s Kanadou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.