Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno má po parádní výhře bez ztráty setu mečbol

Volejbalistky Králova Pole rozradostnily ve středu večer celou halu Vodova, když zaslouženě zvítězily ve třetí čtvrtfinálové bitvě s Olympem 3:0. K postupu do semifinále extraligy jim tak chybí poslední krok: vítězství ještě v jednom zápase.

Družstvo má teď sebevědomí a vnitřní jistotu, což se přenáší do všech důležitých pasáží utkání. Dnes se opět ukázalo, že naše šestka funguje a má fazónu a přesně z toho důvodu jsme se tolik koncentrovali na play off. Zítra se tu ale může hrát úplně jiné utkání, které bude pro oba týmy specifické - jeden může skončit, druhý potvrdit výhru, takže budou pod tlakem všichni," uvedl po výhře Marek Rojko.

Pro mě je důležité, abychom v tlaku, který na Olymp vyvíjíme už druhý zápas po sobě, pokračovali i zítra," dodal.

Jsem hrozně ráda, že až na začátky prvních dvou setů, ve kterých jsme trošku nervózně čekaly, s čím na nás Olymp vyrukuje, jsme soupeřky držely pod kontrolou. Dnes jsme byly velmi trpělivé a vyprodukovaly jsme minimum chyb. Do zítřka se musíme rychle zregenerovat - teď už nás čeká jen jeden krok k vysněnému cíli a zítra bude zápas klíčový. Musíme nastoupit na stejné vlně jako dnes, půjde hlavně o to, jak budeme dodržovat taktiku, kterou jsme si stanovily," zdůraznila po zápase kapitánka Michaela Doležalová.

Začátek středečního zápasu přitom zvládl Olymp lépe než domácí, když se rychle ujal vedení 2:8. Náskok, který si svěřenkyně Stanislava Mitáče vytvořily, ale Brno trpělivou a koncentrovanou hrou postupně stáhlo a nakonec i vyrovnalo na 20:20. Koncovka byla jednoznačně v rukou Králova Pole, které se na podání s Vendulou Měrkovou nemýlilo a set uhrálo 25:21.

I druhá sada vyšla v úvodu lépe hostujícím, stav 5:8 ale Brno otočilo na 10:8 při podání Kláry Mikelové. Pak už si hráčky Králova Pole set pohlídaly - Olymp se naopak marně dotahoval a prohrál druhé dějství poměrem 25:20.

Tlak, který si Královo Pole vytvořilo v sadě číslo dvě, pokračoval i v setu následujícím. Bleskové vedení 4:0 v úvodu, pokračující rozdíl ve skóre (17:10) a marná snaha hostujících tlak překonat a pokusit se o zvrat - tak by se dal charakterizovat třetí set, který Brno jednoznačně ovládlo 25:16 a stav čtvrtfinálové série obrátilo na 2:1 ve svůj prospěch.

Zdroj: VK KP Brno

Štítky Brno, Královo Pole, Marek Rojko, VK Královo Pole, Vendula Měrková, Michaela Doležalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má po parádní výhře bez ztráty setu mečbol  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.