Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královopolské volejbalistky vyrovnaly po veliké bitvě stav čtvrtfinále na 1:1

Velikou sílu a houževnatost předvedly volejbalistky Králova Pole v druhém čtvrtfinálovém utkání s Olympem. Na pražské palubovce prohrávaly už 0:2 na sety, zápas ale dokázaly otočit a dovést v pětisetové bitvě až ke konečnému vítězství. Série se teď přesune do Brna, kde se bude pokračovat ve středu 5. dubna.

„Moc chválím celou 13 - dnes se poprvé individuality přizpůsobily potřebám týmu, trpělivostí se nám zápas povedlo otočit a v posledních dvou setech Olymp výrazně přehrát. Těšíme se na oba dva domácí zápasy," radovala se po bitvě Míša Doležalová.

„Jsem velmi rád, že v důležité fázi sezóny jsme ukázali obrovskou mobilizaci. Zvrat z 0:2 na sety musí dodat našemu týmu energii a víru ve vlastní kvalitu," usmíval se po zápase i brněnský kouč Marek Rojko. „Volejbalové věci si vyřešíme a připravíme se co nejlépe na středu," dodal.

Olymp zahájil utkání třemi krásnými útoky, a vedení si držel až do stavu 5:9. KP Brno pak sice skóre srovnalo na 9:9, následovala ale velmi dlouhá výměna, kterou brněnské hráčky zakončily chybou. Praha pak soupeřkám znovu odskočila (9:13) a Královu Poli se už bodové manko podruhé stáhnout nepodařilo. Set tak skončil poměrem 18:25 pro Olymp.

I ve druhém dějství musely hostující dotahovat mírný bodový náskok (6:8) - vyrovnat se Brnu povedlo až při podání Amandy Brown na 18:18. Koncovku si ale domácí volejbalistky pohlídaly a po vítězství 20:25 se radovaly i z výhry v druhém setu.

Třetí sada byla dlouho ve znemaní přetahované o každý míč (13:13), do druhého technického time outu ale lépe vstupovalo po přesné sérii podání Venduly Měrkové Královo Pole (16:30). Ta se v závěru setu blýskla i několikrát na smeči, a Brno se tak radovalo ze zisku celé sady (25:22). 

Čtvrtý set se hrál jako na houpačce, vedení se přelévalo do stavu 10:10 na obě strany, pak však začalo tahat za lepší konec hostující Brno a vítěstvím 25:18 posunulo utkání až do zkrácené hry. V té od začátku až do konce dominovalo KP Brno - rychle získalo pětibodový náskok 7:2 a vytvořilo si tlak, na který Olymp nenašel odpověď. Výhrou 15:6 tak Královo Pole srovnalo stav čtvrtfinálové série na 1:1.

Hráčky se dnes semkly a ukázaly v zápase své srdce a to je přesně play off. Teď je potřeba se uklidnit a věnovat se koncentrované přípravě. Play off má svoje pravidla a hráčky to vidí a cítí. Jsem rád za výhru, protože je odpracovaná a vybojovaná," zdůraznil Marek Rojko.

KP Brno - Olymp Praha (18:25, 20:25, 25:22, 25:18, 15:6)

Zdroj: VK KP Brno

Štítky volejbalista, Brno, Královo Pole, VK Královo Pole, Marek Rojko, PVK Olymp Praha, Amanda Brown, Vendula Měrková, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky vyrovnaly po veliké bitvě stav čtvrtfinále na 1:1  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.