Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské derby bez překvapení. Královopolské volejbalistky si připisují další výhru

Fénix Brno ve svém posledním extraligovém zápase dokázal poprvé v letošní sezóně dovést zápas až do vítězného konce, když v tie breaku porazil Přerov. O to s větší chutí naskočil v sobotu večer k brněnskému derby s VK KP - překvapení se ale nekonalo: souboj brněnských rivalů skončil 3:0 ve prospěch Králova Pole.

 „Chválím celou základní šestku za dnešní koncentrovaný výkon. Není lehké hrát derby proti Fénixu, jde vždycky o vyhecovaný zápas," zdůraznila po utkání Míša Doležalová „Pavla Meidlová, Klára Mikelová i Megan Viggars ukázaly, že s nimi můžeme počítat," dodala.

A právě se svými juniorskými hráčkami a na pozici nahrávačky s Megan Viggars KP Brno naskočilo k brněnskému derby. V tomto složení si volejbalistky Králova Pole vytvořily v první sadě brzy pětibodový náskok a držely ho po celý set. Za stavu 24:18 se ale na servis dostala Eva Beránková z Fénixu a třemi esy a dvěma nepřímými body stála za postupným srovnáním skóre na 24:24. KP Brno ale koncovku ustálo a set vyhrálo poměrem 26:24.

Ve druhém ani třetím dějství už se žádné drama nekonalo. V obou těchto setech volejbalistky Králova Pole donutily Fénix dotahovat svoje vedení - v obou případech však marně. Utkání tak Královo Pole uhrálo znovu bez ztráty jedihého setu.

„Dnes jsme chtěli dát prostor mladým hráčkám, aby přímo v zápase bojovaly o svá místa a samy viděly, že je potřeba všechno odpracovat. Teprve samotný zápas vždycky odhalí to, co funguje a co ne," zdůvodnil složení svého týmu Marek Rojko. „Fénix hrál dnes určitě lépe než ve čtvrtek Přerov. My se i nadále plně koncentrujeme na přípravu na čtvrfinále," dodal.

KP Brno - Fénix Brno 3:0 (26:24, 25:16, 25:19) 

Zdroj: VK KP Brno

Barbora Mertová

Štítky volejbalista, Královo Pole, fénix, Přerov, Volejbal Brno, VK Královo Pole, Fénix Brno, spol. s r.o., Marek Rojko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské derby bez překvapení. Královopolské volejbalistky si připisují další výhru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.