Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královopolské volejbalistky vyhrály druhý zápas v týdnu, tentokrát bez ztráty setu

KP Brno zvítězilo i ve svém druhém nadstavbovém utkání, ke kterému zamířilo v sobotu do Šternberka. Ten na své palubovce nedokázal uhrát ani jeden set.

 

 

 „Moc chválím všechny holky, že dnes k zápasu přistoupily od začátku zodpovědně," vzkázala svým spoluhráčkám hned po vítězství kapitánka Míša Doležalová. Spokojený byl i Marek Rojko: „Jsem rád za výhru venku, dnes jsme zvládli i těžší části utkání pod tlakem riskovaného servisu soupeře," dodal.

„Pracujeme v nastaveném režimu pořád dál - jedeme z plné zátěže bez přípravy na soupeře. A ukazuje se, že to mnohým hráčkám sedí. Možná se cítí unavené, ale zároveň hrají koncentrovaně a lépe. Dnes podaly výborný výkon Lucie Polášková, Gabriela Kopáčová a Míša Doležalová," pochválil své svěřenkyně Rojko.

„Není jednoduché diktovat tempo utkání s únavou v nohách, ale díky kvalitnímu servisu a solidní obraně jsme byly prakticky ve všech setech od začátku před Šternberkem," zhodnotila vývoj zápasu Míša Doležalová. „Dnes hrála takticky skvěle Bára Koseková, takže jsme díky útoku ustály i dvě napjaté koncovky setu," dodala.

Královo Pole do utkání vlétlo odvážně a přesně a odměnou mu za to bylo šestibodové vedení 14:8, které Šternberk po celou sadu marně dotahoval. V útoku se dařilo hlavně Gábině Kopáčové a Lucii Poláškové a i jejich zásluhou Brno vyhrálo první set poměrem 25:17.

Druhá sada byla o dost vyrovnanější, Královo Pole trošku polevilo na servisu, a tak se soupeřky přetahovaly o body prakticky až do konce setu. Koncovku však zvládly lépe hostující Brňanky a druhé dějství uhrály 27:25.

Stav 0:3 ze začátku třetího dějství se podařilo Královu Poli otočit na 5:3 při podání Jenny Potts. Dobrá šňůra na servisu se pak povedla i Barboře Kosekové, která navýšila vedení svého týmu na 17:9. Šternberk se pak ještě zkoncentroval za stavu 21:12, ve kterém svým přesným podáním potrápila Brno domácí Kratochvílová. Její sérii ukončil až útok Lucie Poláškové, která vzápětí přidala dvě esa a pomohla tak dovést set až k vítězství 25:22.

„Všem přeji krásnou neděli, je třeba na chvíli vypnout," zdůraznila po utkání Míša Doležalová. „Od pondělí nás čeká obdobný týden jako tento a před domácím publikem nás nezajímá nic jiného než vítězství!" 

Zdroj: VK KP Brno

Štítky Šternberk, VK Královo Pole, Marek Rojko, Královo Pole, Gabriela Kopáčová, Brno, Barbora Koseková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky vyhrály druhý zápas v týdnu, tentokrát bez ztráty setu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.