Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horní čtyřka extraligy utekla Královu Poli o jediný bod

Královo Pole si nástavbovou část extraligy v horní čtyřce nezahraje. Asi málokoho by přitom před sezónou napadlo, že o postupu do horní skupiny rozhodne až úplně poslední zápas základní části - o elitní čtyřku navíc bojoval v sobotu v Praze nejen brněnský tým, ale i domácí Olymp.

Ten ale rozehrál utkání na své palubovce lépe a nakonec v něm i zvítězil 1:3 (z pohledu Brna). V tabulce tak odsunul s rozdílem jediného bodu Královo Pole na pátou příčku.

„Dnešní zápas o důležitou část sezóny jsme nezvládli, což mě velmi mrzí za celý klub i práci, kterou jsme nastavili. Ale taková je realita a já to musím přijmout jako fakt," litoval prohry Marek Rojko. Vzhledem k mému očekávání a složení družstva je to zdvihnutý prst před play off. Mě v tuto chvíli zajímá už jen čtvrfinále. Čeká nás 6 týdnů, které jsme upřímně hrát nechtěli, takže se na to vyspím a přehodnotím situaci k nějakým následným řešením. Profesionální tým jaký máme musí mít jiné výsledky," dodal.

Olymp vlétl do utkání mnohem rychlejší a přesnější hrou, kterou muselo Brno od začátku dotahovat (5:8). Volejbalistkám Králova Pole se bodové manko z úvodu setu ale dorovnat nepovedlo, nedařilo se jim v útoku, a tak se domácí radovaly z vítězství v první sadě 15:25.

Začátek druhého setu opět ovládly Pražanky (4:7) a rozdíl navyšovaly až do stavu 15:22. Pak se však Královo Pole zvedlo a s pomocí mimo jiné dobrých bloků Jenny Potts se probojovalo až ke skóre 21:22. Koncovku si ale Olymp podržel a zvrat v druhém dějství nepřipustil (23:25).

Konec druhé sady jakoby Královopolanky nakopl, a tak to byly ve třetí sadě ony, kdo se ujaly rychlého vedení (8:5), v druhém technickém time outu byl stav už 16:11 a díky přesnému servisu Amandy Brown Brno zvýšilo náskok až na rozdíl 8 bodů (19:11). Olymp skóre ještě zkorigoval, set už ale Královo Pole dotáhlo až do vítězného konce (25:21).

Čtvrý set se nesl v režii pražských hráček od začátku až do konce, Olymp dal v úvodu tři esa a odskočil na rozdíl pěti bodů, které už Brno po celou dobu jenom marně dotahovalo (17:25).

„Soupeř nás v prvních dvou setech zatlačil svou agresivní hrou a my jsme na to nedokázaly zareagovat. Ve třetí sadě jsme konečně začaly podávat a solidní obranou jsme Olymp přehrály. Čtvrtý set jsme si bohužel prohrály samy hned na začátku," zhodnotila nepovedené utkání brněnská kapitánka Michaela Doležalová.

VK KP Brno

Barbora Mertová

Štítky Královo Pole, Praha, Brno, Marek Rojko, VK Královo Pole, Amanda Brown, Michaela Doležalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horní čtyřka extraligy utekla Královu Poli o jediný bod  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.