Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sen o čtvrtfinálové Evropě se rozplynul. Královopolské volejbalistky doma podlehly Ostravě

I když na domácí palubovce bojovalo Královo Pole ze všech sil, sen o čtvrtfinále Challenge Cupu se v Brně po třech odehraných setech rozplynul. Volejbalistky Králova Pole přitom zápas rozehrály více než slibně - výhrou 25:12 v prvním setu. Ostrava však na brněnskou hru našla rychle odpověď a byla to ona, kdo bral další dvě sady.

„My jsme dnes měli perfektní vstup do utkání a neměli jsme se čeho bát, zápas ale bohužel rozhodla opět kvalita útoku, tak jak se nám to v této sezóně dělo s lepšími soupeři," zhodnotil střetnutí Marek Rojko. „Dneska hrála velmi slabý zápas naše nahrávačka, Ostrava se navíc po prvním setu chytla a pak už byla lepší," dodal. „Jsem ale velmi rád za Petru Vondrákovou, která dnes odehrála svých prvních 10 minut za ženy a bylo tam hodně zajímavých věcí, takže i to má určitě svůj vyýznam," poznamenal ještě brněnský kouč.

Bleskový vstup Králova Pole do zápasu, který znamenal rychlé vedení 5:0, přesný servis Eriky Salanciové a koncentrovaná hra jejích spoluhráček - tak vypadal první set odvety Challenge Cupu mezi Brnem a Ostravou a k velké radosti domácího publika skončil za 23 minut 25:12.

V druhém dějství ale Ostrava s Brnem srovnala krok (10:10) a do druhého technického time outu otočila skóre na svou stranu (13:16). Svůj náskok pak hostující postupně navýšily až na rozdíl sedmi bodů (14:21) a dostaly brněnské volejbalistky pod tlak. Stav ještě Královo Pole zkorigovalo při podání Amandy Brown na 19:21, a zdramatizovalo tak koncovku druhé sady. Ostrava však za stavu 20:23 zakončila výměnu výbornými bloky a proměnila hned následující setbol na vítězných 20:25.

Hosutjící volejbalistky měly navrch i v úvodu třetího setu a Brno muselo brzy dotahovat (5:8). Výborná šńůra na servisu se pak povedla Petře Kojdové (6:12) a šestibodový rozdíl držel její tým i v druhém technickém time outu (10:16). Domácí už bohužel rozjetou Ostravu zastavit nedokázaly, a tak po prohře 19:25 bylo jasné, že čtvrtfinále Vyzývacího poháru si Královo Pole letos nezahraje.

I když už byl čtvrtý set už pouhou formalitou, bojovalo se v něm o body až do úpného závěru, od stavu 16:18 ale začaly tahat za lepší konec ostravské volejbalistky a sadu uhrály poměrem 19:25.

Pro mě je momentálně naprosto klíčový sobotní zápas s Olympem, hráčky se na něj musí zkoncentrovat, protože my víme, jaké jsou naše priority v této sezóně. To ale samozřejmě nijak neospravedlňuje dnešní prohru," zdůraznil Marek Rojko. „Pokud nebudeme hrát v horní čtyřce a nebudeme se stavět proti takovým soupeřům jako je právě Ostrava, bude se nám sezóna hodnotit jen velmi těžko," dodal.

Barbora Mertová

Štítky Ostrava, volejbalista, Evropa, Volejbal Brno, Královo Pole, Marek Rojko, Challenge Cup, Erika Salanciová, Amanda Brown, Petra Kojdová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen o čtvrtfinálové Evropě se rozplynul. Královopolské volejbalistky doma podlehly Ostravě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.