Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královopolské volejbalistky se v poháru s Prostějovem o senzaci nepostaraly, prohrály bez zisku setu

První semifinále Českého poháru slibovalo po sobotní extraligové bitvě Brna s Prostějovem zajímavou podívanou. Královo Pole před domácími fanoušky sice dobře rozehrálo první dvě sady, ani jednu z nich ale nedokázalo uhájit v koncovkách. Agelky pak už zaváhání nepřipustily a vyhrály úvodní semifinále 0:3 na sety.

„V první řadě se potvrdilo, že jsme přinutili Prostějov, aby bral naše družstvo vážně. Přijely všechny hráčky, i ty zraněné, a to naznačilo, že máme svou kvalitu," uvedl po zápase Marek Rojko.  „Navíc jsme byli slušně připravení, což potvrdil úvod prvních dvou setů. Soupeř byl ale nakonec dnes lepší, a mě jenom mrzí, že jsme neuhráli víc. Bylo to v našich možnostech," litoval.

Stejně se vyjádřila brněnská kapitánka Míša Doležalová. „I dnes byl Prostějov hratelným soupeřem, takže je opravdu škoda, že jsme koncovky prvních dvou setů darovaly hostujícím svými nevynucenými chybami," řekla. „V poslední sadě jsme navíc nezachytily nástup Prostějova a tím se tento set stal pouhou formalitou," dodala.

Domácí hráčky začaly nebojácně vedením 5:1, Agelky naopak na začátku prvního setu vypadaly zaskočeně. Slušným servisem ale Prostějov náskok postupně stáhl (14:14) a skóre pak otočil na svou stranu (15:20). Konec setu si už potom hostující pohlídaly a zvítězily v něm 22:25.

I úvod druhého dějství patřil Královu Poli (4:0), které vedlo až do stavu 12:10. Prostějov pak srovnal na 13:13 a domácí s ním držely krok ještě při 19:20. Závěr se ale Brnu nevydařil, a tak se z výhry opět radovaly hostující Agelky (22:25).

Ve třetím setu se prostějovské hráčky ujaly bleskově vedení 4:8 a svůj náskok už pak jenom navyšovaly (8:16). Brněnské volejbalistky bohužel hledaly na hru soupeřek odpověď marně - sadu prohrály poměrem 12:25, a první semifinálovou bitvu tak bohužel zakončily bez vyhraného setu.

„Dnes jsme hráli dobře v útoku, ale na přihrávce jsme se neprosadili tak, jak by bylo potřeba," zhodnotil Marek Rojko. „Pevně věřím, že nás čekají další zápasy s takovými soupeři, abychom se na této úrovni jenom zlepšovali. Teď potřebujeme uhrát tři body v pátek a soustředit se na další důležitá utkání," dodal.

VK KP Brno

Barbora Mertová

Štítky Prostějov, Brno, Marek Rojko, volejbalista, VK Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky se v poháru s Prostějovem o senzaci nepostaraly, prohrály bez zisku setu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.