Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vstup do osmifinále Challenge cupu se brněnským volejbalistkám nevydařil

Volejbalistky Králova Pole prohrály své první utkání osmifinále evropského Challenge Cupu se svým republikovým sokem z Ostravy 0:3 na sety - šanci na reparát budou mít 7. února na domácí palubovce.

 

 

Očekával jsem jiný průběh zápasu, bohužel ale dnes klíčové hráčky odehrály slabší utkání," litoval po zápase Marek Rojko. „Dnes jsme plnili v zadání zápasu své úlohy jen do poloviny prvního setu. Jsem zvědavý, jak družstvo zareaguje v dalších utkáních, které nás čekají. Než začne play off, je před námi ještě spousta práce," dodal brněnský trenér.

„Při vší úctě k ostravskému týmu jsme si dnes zápas prohrály samy velkým množstvím nevynucených chyb a nepřesnostmi v mezihře. Domácím tak stačil standard, aby měly utkání pod kontrolou," řekla k výkonu svého týmu kapitánka Králova Pole Míša Doležalová. „Myslím, že nám takový výprask přijde vhod, abychom opět začaly být náročné jedna na druhou a zapracovaly na našich nejslabších činnostech, které se dnes projevily," dodala.

V úvodu osmifinále byla cítit nervozita i prestiž tohoto utkání, a tak na začátku prvního setu nechtěl nikdo udělat chybu a až do stavu 12:12 se hrálo vyrovnaně. Pak ale Ostrava odskočila díky nevynuceným chybám Králova Pole na útoku na 13:16 a sadu pak dohrála téměř bez ztráty bodu poměrem 14:25.

V druhém setu to bylo zpočátku Brno, které drželo vedení 7:4, a kdy i ostravské hráčky vyprodukovaly pod tlakem chyby v útoku. Mírný náskok drželo Královo Pole ještě za stavu 19:18, následně ale dostalo dvě esa a udělalo vlastní chybu (19:22). Naději na srovnání ještě přinesla Anička Suchá (21:22), na podání Ostravy ale v tu chvíli nastoupila Marie Toufarová a svým přesným servisem se až do konce sady nemýlila (21:25).

Ve třetím setu se domácí dostaly do vedení 4:8 a dostaly soupeřky pod tlak, který Brno ustát nedokázalo. Výborná šňůra na podání se opět povedla Marii Toufarové, která se svým týmem postupně dokráčela až vysokému vítězství v sadě 12:25.

KP Brno - Ostrava 0:3 (14:25, 21:25, 12:25)

Barbora Mertová

 

 

Štítky osmifinále, Ostrava, Challenge Cup, volejbalista, Marek Rojko, Brno, Královo Pole, VK Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do osmifinále Challenge cupu se  brněnským volejbalistkám nevydařil  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.