Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královopolské volejbalistky smetly doma Přerov a slaví třetí výhru v řadě

Královo Pole i nadále boduje a vyhrává! Při premiérovém představení na domácí palubovce v roce 2017 porazily brněnské volejbalistky Přerov 3:0 na sety a stále se drží na dosah elitní čtyřky extraligy. 

 

 

„Od začátku prosince jsme se posunuli herně do mnohem vyšší kvality a v zápase s Přerovem se to jenom potvrdilo. Cítím v týmu, že si důvěřuje," pochvaloval si po utkání Marek Rojko. „Máme teď více hráček v solidní formě a nemáme už ve hře tolik výkyvů. Jsem velmi rád, že jsme dnes vyhráli s nulou,“ dodal brněnský trenér.

Brno v prvním setu nenechalo nikoho na pochybách o tom, že chce dnešnímu zápasu kralovat. Přerov v úvodním dějství uhrál pouhých 9 bodů a na hru domácích hledal marně odpověď. V dresu Králova Pole připisovaly body hlavně Vendula Měrková a Erika Salanciová, která přispěla k přesvědčivé výhře v první sadě i výborným servisem.

Úvod druhého setu přinesl koncentrovanější hru hostujících, které se při podání Evy Svobodové dokonce dostaly do vedení 4:8. Brno ale skóre postupně srovnalo a s Přerovem se do druhého technického time outu přetahovalo o každý bod (15:16). Koncovka setu k radosti brněnského publika patřila domácím hráčkám, které urvaly při servisu Eriky Salanciové čtyřbodový náskok 24:20 a vzápětí proměnily smečí Aničky Suché hned první nabídnutý setbol.

Začátek sady číslo tři byl vyrovnanou partií do stavu 7:8, pak se ale Královopolanky dostaly do tempa a začaly se hostujícím bodově vzdalovat (16:11). Přerov zareagovat nedokázal, Brno naopak hrálo i nadále přesně a drželo soupeřky pod tlakem. Set tak skončil zaslouženě ve prospěch Králova Pole poměrem 25:14.

Jsem hrozně šťastná za dnešní vítězství, protože konečně teď přichází výsledky práce, kterou děláme od půlky listopadu. Konečně jsme nastavili nějaký systém a všechny hráčky si věří v tom, co dělají," radovala se po výhře nad Přerovem kapitánka Míša Doležalová. „Pro nás byl tento zápas navíc jedním z těch klíčových v lednu. Teď nás čeká utkání s Prostějovem a duel s Ostravou v Challenge Cupu, což je pro nás bonus a zážitek, který si chceme užít . To, že si zahrajeme proti kvalitním týmům, nám poslouží jako skvělé tréninky hlavně na poslední zápas s Olympem, který chceme za každou cenu vyhrát, abychom potvrdily to, že patříme do první čtyřky," zdůraznila.

KP Brno - Přerov 3:0 (25:9, 25:20, 25:14)

Barbora Mertová

Zdroj: VK KP Brno

Štítky Přerov, Královo Pole, volejbalista, Brno, Erika Salanciová, VK Královo Pole, Marek Rojko, Vendula Měrková, Challenge Cup, Eva Svobodová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky smetly doma Přerov a slaví třetí výhru v řadě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.