Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Královopolské volejbalistky postupují do osmifinále evropského Challenge Cupu!

Pohárová Evropa má pro KP zatím sladkou příchuť! Brněnské volejbalistky na vídeňské palubovce potvrdily, že chtějí v Challenge Cupu pokračovat dál a po výhře 3:1 na sety se ve středu zaslouženě radovaly z postupu do osmifinále. Královo Pole čeká v dalším kole velmi zajímavý souboj. O čtvrtfinále se bude rvát Brno s Ostravou.

„Musím se přiznat, že jsem cítil, že hráčky nejsou v posledních trénincích úplně ve svém optimu, což je po novém roce časté. Proto jsme apelovali na koncentraci a akcent v každém kontaktu a všech činnostech. Jsem velmi rád za velkou bojovnost holek, se kterou zápas odehrály a zažily si důležitý vítězný set v evropském poháru," řekl po utkání brněnský trenér Marek Rojko.

VB NIEDERÖSTERREICH Post SV Wien zatlačil Brno v úvodu prvního setu servisem, na kterém se blýskla hlavně Paula Kubová. Pak ale převzaly iniciativu hostující Brňanky a kontrolovaly hru až do stavu 20:18 (z pohledu KP Brno). V závěru sady bohužel Královo Pole promarnilo dva setboly, čehož Vídeň využila a výhru v prvním dějství nakonec obrátila na svou stranu (26:28).

V druhém setu musely volejbalistky Králova Pole dotahovat hned pětibodové manko (0:5), jízdu domácích se ale podařilo zastavit útokem Anny Suché a následnými třemi body Amandy Brown. Dařilo se i Erice Salanciové, a tak se skóre postupně přehouplo na stranu Brna (17:10). Vídeň už zareagovat nedokázala, set prohrála 21:25, a Brnu tak scházel do osmifinále jediný vyhraný set.

Postup stvrdilo Královo Pole hned v následující sadě, ve které domácí vyprodukovaly hodně chyb a brzy ztrácely na Brno už sedm bodů (9:2). Volejbalistky Králova Pole naopak set dotáhly přesvědčivě až k vítězství 25:16.

V posledním dějství dal Marek Rojko příležitost mladším hráčkám, kterým se povedlo otočit nepříznivý stav 3:7 postupně až na 16:15 a o každý bod bojovaly až do konce setu (23:23). Ten nakonec vyhrály nejtěsnějším možným rozdílem bodů 25:23.

„Dnešního zápasu si moc cením, nebyl to vůbec jednoduchý duel po vánoční pauze a navíc to byl rovnou evropský pohár," uvedla po utkání kapitánka Králova Pole Michaela Doležalová. „Chtěli jsme navázat na sérii výher před vánocemi a povedlo se, celý tým si v dnešní bitvě zahrál až na krev."

V prvním setu jsme hráli slabě hlavně v útoku, v tom druhém jsme pak na hřiště poslali Aničku Suchou, která významně přispěla k obratu hry. Touto cestou musí pokračovat. Celkově jsme potom hlavně v obraně na bloku a v poli otočili zápas. Jsem rád, že Erika Salanciová vydržela vést družstvo až do konce i s mladými spoluhráčkami, kterým jsem se rozhodl dát šanci po vítězném třetím setu a postupu," zhodnotil průběh utkání Marek Rojko.

Barbora Mertová

VK KP Brno

 

Štítky volejbalista, osmifinále, Challenge Cup, Královo Pole, Evropa, Brno, Ostrava, Marek Rojko, VK Královo Pole, Erika Salanciová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky postupují do osmifinále evropského Challenge Cupu!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.