Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolské volejbalistky poslaly všem fanouškům dárek v podobě tří bodů

Královo Pole si lepší zakončení roku 2016 přát nemohlo. Před zraky domácího publika porazilo Šternberk 3:0 na sety a připsalo si na svoje konto tři body. V extraligové tabulce tak patří Brnu páté místo a na čtvrtý Olymp momentálně ztrácí pouhé dva body.

 

„Podstatné je, že se nám potvrdilo, že se vyvíjíme směrem vpřed, a že jsme potvrdili výkon s Vídní. Hráčky dnes byly výborně připravené a správně nastavené," usmíval se po zápase Marek Rojko. „Dnešní tři body jsme uhráli pro Radima Vlčka, který se po operaci zad zotavuje v nemocnici," dodal.

Hostující Sokolky držely v úvodní sadě krok s Brnem pouze do prvního technického time outu (8:7). Pak se hráčkám Králova Pole podařilo odskočit o čtyři body a svěřenkyně Martina Hrocha už náskok vyrovnat nedokázaly. První set tak vyzněl za 25 minut pro domácí poměrem 25:18.

Koncentrovaná hra Brna pokračovala i v sadě číslo dvě, ve které se volejbalistky Králova Pole rychle dostaly do vedení 10:5 a rozdíl ve skóre postupně ještě navyšovaly (16:8). Hostující hledaly na přesnou hru Brna marně odpověď, domácí naopak ve hře těžily z dobrého servisu. Druhé dějství tak skončilo jednoznačně 25:13 pro Královo Pole.

Šternberk dokázal tlak Brna zastavit na začátku třetího setu, kdy se mu podařilo získat tříbodový náskok (7:11). Brno ale zareagovalo a nakonec i srovnalo smečí Venduly Měrkové na 12:12. Za stavu 18:16 se ale dobrá série na podání povedla hostující Janě Napolitano Šenkové a Královo Pole muselo znovu dotahovat (18:20). Koncovku setu si však domácí pohlídaly, stav otočily a blokem Amandy Brown i zakončily set na 25:22.

„Do zápasu jsme nastoupily s tím, že chceme vyhrát za tři body, začátek jsme si sice trochu nechaly utéct, asi nervozitou, ale hlavní je, že jsme zápas dotáhly do vítězného konce," radovala se kapitánka Králova Pole Vendula Měrková.

Zdroj: VK KP Brno

Barbora Mertová

 

Štítky Královo Pole, Brno, Šternberk, Vendula Měrková, Marek Rojko, Vídeň, Martin Hroch, volejbalista, VK Královo Pole, Amanda Brown

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky poslaly všem fanouškům dárek v podobě tří bodů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.