Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Královopolské volejbalistky nestačily podruhé v sezoně na Olomouc

Královo Pole v této sezóně ani podruhé nestačilo na Olomouc a prohrálo na její palubovce 0:3 na sety. Svěřenkyně Marka Rojky odehrály s Hanačkami nejvyrovnanější partii v druhé sadě, kterou rozhodla až dramatická koncovka. Následný tlak domácích volejbalistek už Brno odvrátit nedokázalo, domů se vrací bez bodu.

„Některé věci z přípravy nám dnes zafungovaly v obraně a na podání, což je posun a byl to obraz prvních dvou dobrých setů," uvedl po zápase Marek Rojko. „Tato část soutěže a vícero utkání ale ukázaly, že úroveň našich smečařek hlavně v útoku nedosahuje kvality nejlepších extraligových družstev. To pociťujeme jako velmi vážnou věc v kvalitě naší hry. Uvidíme, jakou cestou se ubereme, ale musíme to řešit," zdůraznil brněnský kouč.

První sada odstartovala velmi dlouho a pěknou výměnou, kterou nakonec vyhrály hráčky Olomouce a jakoby je to nakoplo do dalšího průběhu setu. Rychle se pak ujaly vedení 1:5 (z pohledu Brna) a hráčky Králova Pole musely celou sadu dotahovat. Olomouc první dějství vyhrála poměrem 19:25.

V sadě číslo dvě se hrálo na obou stranách vyrovnaně, výbornou práci za Královo Pole odvedla Vendula Měrková a na podání se dařilo Aničce Suché. V koncovce ale Brno několikrát chybovalo a to ho stálo těsně set 23:25.

Ve třetím dějství se domácí ujaly hned na začátku vedení a Královo Pole už srovnat krok nedokázalo. Olomouc se tak po vítězství 13:25 radovala ze zisku tří extraligových bodů.

„Olomouci jsme zvádly být vyrovnaným soupeřem dva sety, i když nás hodně tlačily na servisu i v útoku - dokázaly jsme plnit taktické pokyny. Bohužel jsme dnes byly impotentní v protiútoku a nedokázaly jsme konkretizovat úspěšně ubráněné míče," zlobila se po utkání kapitánka Míša Doležalová.

Barbora Mertová

Štítky Olomouc, Královo Pole, Brno, volejbalista, Marek Rojko, Vendula Měrková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky  nestačily podruhé v sezoně na Olomouc  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.