Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královopolské volejbalistky si zahrají semifinále Českého poháru!

Královo Pole splnilo svůj cíl a postoupilo do semifinále Českého poháru. K postupu mu přitom stačil zisk pouhého jednoho setu, a tak bylo ve Šternberku jasno hned po úvodní sadě, kterou Brno vyhrálo poměrem 25:19. Na brnšnské volejbalistky čeká v příštím kole Českého poháru soupeř nejtěžší: mistrovský Prostějov.

Dnešní první dva sety jsme odehráli podle mých představ a toho, co jsme si nastavili po sobotě. Od třetího setu jsme při jediné změně bohužel od úvodu hráli opět slabě na přihrávce. Nejsem spokojený s prohrou, ale Šternberk si díky množství našich chyb dnes vítězství zasloužil," uvedl po utkání Marek Rojko.

„Musím dnes ale pochválit Vendulu Měrkovou, která podala výborný výkon, a tak jsem se po třetím setu rozhodl šetřit její síly na sobotu. Velmi dobře dnes hrála i Lucie Polášková. Slabší jsou bohužel zatím naše mladé smečařky, a proto jsem rád, že by se po zranění měla vrátit Erika Salanciová. Prostor dnes dostala dva sety pod tlakem Gabriela Kopáčová, ale s ní jsme ještě na dlouhé cestě," okomentoval Rojko výkony svých svěřenkyň.

Královo Pole po zisku první sady 25:19 naskočilo ve stejném herním rytmu i do druhého setu a rychle v něm odskočilo Šternberku o pět bodů (7:2). Za stavu 23:13 se Šternberk zkoncetroval a výrazně stáhl desetibodové manko (24:21). Druhý set nakonec Královo Pole vyhrálo poměrem 25:21.

Třetí a čtvrtá sada se odehrávala v režii domácích Sokolek, které se pokaždé ujaly vedení v setu a svůj náskok podržely vždy až do konce dějství. Zápas tak zamířil do tie breaku, ve kterém se soupeřky až do konce tahaly o každý míč (13:13). Za lepší konec v závěru zkrácené hry zatáhl domácí Šternberk a tie break vyhrál 14:16.

„Jsem ráda, že se nám podařilo zajistit si postup do dalšího kola Českého poháru hned v prvním setu, budeme hrát navíc s Prostějovem, takže to bude určitě zajímavé," usmívala se po utkání kapitánka Míša Doležalová. „Oba dva dnešní vyhrané sety jsme hrály koncentrovaně a plnily pokyny, které jsme si vytyčily. Pak nás ale Šternberk zatlačil servisem a ubránil. Tie break byl vyrovnaný až do konce, kdy domácí proměnily dva bodové míče a rozhodly o svém vítězství," zhodnotila dnešní utkání.

Barbora Mertová

Zdroj: VK KP Brno

Štítky Český pohár, Královo Pole, Šternberk, Prostějov, Brno, semifinále, volejbalista, Marek Rojko, Vendula Měrková, Erika Salanciová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky si zahrají semifinále Českého poháru!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.