Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sobotní trápení královopolských volejbalistek s Olympem skončilo domácí porážkou bez získaného setu

„Očekávám vyrovnaný a náročný zápas, ve kterém musíme zachovat rozvahu a zároveň projevit patřičný důraz." Tak zněla slova Marka Rojka před utkáním s Olympem Praha, ve kterém si chtěl připsat výhru za tři body a stvrdit tak pozici v první čtyřce extraligy. To se Brnu bohužel nepovedlo a z hřiště naopak odešlo bez jediného bodu.

„Bohužel nám teď nehrají klíčové hráčky a už to začíná bolet. Nemyslím si ale, že první dva sety byly obrazem práce, kterou tu v Brně odvádíme. Touto prohrou jsme se zamotali do boje o elitní čtyřku, ale taková je realita a já mám rád výzvy. Tohle je pro nás rozhodně velmi důležité období v sezóně, takový zlom a v případě, že se od tohoto zápasu nějakým způsobem neposuneme dál, bude muset přijít změna," řekl po utkání Marek Rojko.

Úvod zápasu domácím vůbec nevyšel, Královu Poli se nedařilo na servisu ani v útoku, a tak po celý set marně dotahovaly náskok Olympu Praha ze začátku sady. Tým Stanislava Mitáče hrál naopak přesně a koncentrovaně a při dlouhé šňůře Pavlíny Šimáňové na servisu odskočil až na 13:23. Brněnské hráčky ještě stav zkorigovaly, ale z vítězství v setu 18:25 se radovaly hostující Pražanky.

Olymp v tlaku pokračoval i v druhé sadě (5:8) a domácí volejbalistky nadále marně hledaly na jeho hru odpověď. Na pražském servisu to byla opět přesná Pavlína Šimánová, která zařídila svému týmu vysoký náskok 13.21, a tak druhé dějství vyznělo znovu jednoznačně pro hostující 14:25.

Brno chytlo svůj herní rytmus až  v sadě číslo tři. V prvním technickém time outu bylo skóre ještě vyrovnané, pak ale Královopolanky odskočily na rozdíl tří bodů (14:11). Olymp však koncentraci udržel a trpělivou hrou srovnal na 18:18. Domácí v závěru setu ještě podržela na servisu Amanda Brown a zařídila svému týmu vedení 23:19, pak ale pražské volejbalistky srovnaly na 24:24 a v následujících dvou výměnách se nemýlily. Z vítězství 24:26 ve třetím dějství se tak znovu radoval Olymp.

Zdroj: VK KP Brno

Barbora Mertová

Štítky volejbalista, Brno, PVK Olymp Praha, Marek Rojko, VK Královo Pole, Amanda Brown

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní trápení královopolských volejbalistek s Olympem skončilo domácí porážkou bez získaného setu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.