Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hned dva extraligové zápasy doma, KP Brno vyzve mistrovský Prostějov a pražský Olymp

Tento týden čeká volejbalistky Králova Pole hned dvojitá porce zápasů v extralize. A všichni brněnští příznivci volejbalu se mají opravdu na co těšit, protože KP Brno odehraje obě utkání na domácí palubovce – na souboj navíc vyzve ve čtvrtek mistrovský Prostějov a o dva dny později pražský Olymp.

„Je před námi velmi náročný dvojzápas, letos zatím naše nejtěžší zkouška, ale právě taková utkání nám dávají šanci ukázat vše, co k dobrým ligovým zápasům patří," říká před duely brněnský kouč Marek Rojko.

Jeho tým se v letošní extralize doposud představil šestkrát a bilance zní: čtyři výhry a dvě prohry. V tabulce zatím drží s 11 body čtvrtou příčku. Prostějov je aktuálně sice druhý, vedoucí Ostrava ale odehrála o tři utkání víc než on. „Ve čtvrtek se střetneme s nejlepším mužstvem extraligy s mezinárodními zkušenostmi. Prostějov má sice za sebou neúspěšný boj o skupinovou fázi Ligy mistrů, na druhé straně ale potvrdil, že jeho kvality převyšují domácí ligu," uvědomuje si Marek Rojko. „Co je podstatnější, je poctivá příprava každé naší hráčky, zlepšení vybraných témat a hlavně týmová spolupráce. Vždy je důležité, jak zápas odehrajeme v našich důležitých činnostech – pak se teprve dá hovořit o možnosti plnit nějaké úkoly na soupeře. Byl bych rád, aby hráčky neměly v utkání s Prostějovem přílišný respekt a ukázaly svou odvahu," zdůrazňuje Rojko.

„Hrát proti Prostějovu doma je svátek volejbalu i příležitost pro diváky vidět nejkvalitnější tým v lize," těší se brněnská kapitánka Michaela Doležalová. „My si hlavně budeme chtít zápas užít a být Prostějovu co nejvíce vyrovnaným soupeřem," dodává.

KP Brno bude chtít své kvality potvrdit hlavně v sobotním duelu s Olympem: „Druhý zápas v tomto týdnu je pro nás velmi důležitý, naším cílem je výhra a potvrzení pozice v první čtyřce extraligy," avizuje Rojko. „Očekávám vyrovnaný a náročný zápas, ve kterém musíme zachovat rozvahu a klid v mezihrách a projevit důraz na podání a v dohrávání."

Jeho slova potvrzuje i Doležalová. „Zápas s Prostějovem pro nás aktuálně klíčový není, ten přijde až v sobotu, kdy potřebujeme v domácím prostředí porazit omlazený Olymp, který již tradičně překvapuje kvalitními výkony pod taktovkou zkušeného Standy Mitáče," vysvětluje hráčka.

VK KP Brno

Štítky Prostějov, VK Královo Pole, Marek Rojko, Královo Pole, Michaela Doležalová, Liga mistrů UEFA, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hned dva extraligové zápasy doma, KP Brno vyzve mistrovský Prostějov a pražský Olymp  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.