Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V brněnském derby zvítězily favorizované volejbalistky Králova Pole

Netradičně s Míšou Doležalovou na lavičce v roli druhé asistentky i na netradičním místě ve Střelicích se odehrálo brněnské derby mezi Královým Polem a Fénixem. Favorizované KP sice ztratilo úvodní sadu, tři body si ale nakonec z utkání odvezlo.

 

„Fénix Brno zatím porazili úplně všichni naši soupeři, takže jsme s nimi taky potřebovali bodovat na 100 %. Dnes jsme sice získali tři důležité body, ale stále nám ještě chybí stabilita a větší cit na situace," uvedl po zápase Marek Rojko.

„Soupeřky naskočily do zápasu s velkou chutí a nasazením, a to nás stálo první set. Pak jsme je ale zatlačily na servisu a předčily v útoku," řekla Míša Doležalová, která utkání sledovala z lavičky. Příležitost zahrát si na postu libera tak dostala Nikola Vaňková a do zápasu naskočila ještě s Amandou Brown, Gabrielou Kopáčovou, Lucií Poláškovou, Barborou Kosekovou a Klárou Mikelovou.

Fénix zvládl úvod derby mnohem lépe a Královu Poli odskočil postupně až na 8:15. Na servisu se pak ale blýskla střídající Annna Suchá a otočila skóre na 16:15. Fénix však udržel koncentraci a nakonec dokázal vybojovat první letošní set v sezóně.

Další tři sady už si ale Královo Pole vzít nenechalo. V druhém setu se dařilo na útoku i přihrávce Lucii Poláškové, která si v konečném zúčtování na své konto připsala stejně jako Anna Suchá nejvíc bodů ze všech (14). Druhé dějství Královopolanky ovládly poměrem 25:14. Třetí a čtvrtý set se pak už odehrával ve stejné režii, v poslední sadě odskočilo Královo Pole na 18:10 zejména díky výbornému servisu střídající Venduly Měrkové a její tým už pak pohodlně dokráčel k vítězství v celém zápasu.

Prostředí, ve kterém jsme dnes hráli, bylo hodně specifické a domácí do něj naskočily s rizikem, které se jim vyplatilo. My jsme dnes nastoupili s velmi mladým liberem a Nikola Vaňková odehrála zápas výborně. K tomu se přidaly ještě další dvě změny v sestavě, a tak jsme první sadu odehráli s obavami a způsobili jsme si v ní problémy," vysvětloval Marek Rojko. „První prohraný set nás ale paradoxně uklidnil, a tak jsme pak zápas dostali krok po kroku pod kontrolu," dodal.

Barbora Mertová

VK KP Brno

Štítky Královo Pole, Střelice, Marek Rojko, Amanda Brown, Gabriela Kopáčová, Barbora Koseková, Brno, VK Královo Pole, Vendula Měrková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnském derby zvítězily favorizované volejbalistky Králova Pole  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.