Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Parádní jízda volejbalistek Králova Pole odměněna třemi body

Že to bude nesmírně důležitý zápas, avizoval už před zápasem Králova Pole s Frýdkem-Místkem brněnský kouč Marek Rojko. Jeho svěřenkyně sobotní utkání na domácí palubovce zvládly na jedničku, když svým soupeřkám nedovolily uhrát ani jednu sadu.

 

"My respektujeme sílu každého soupeře, takže se stoprocentně připravujeme na každý zápas. Jsem velmi rád, že jsme v dnešním utkání neměli žádný zásadní výpadek, což je obrovský posun v naší hře," pochvaloval si Marek Rojko po utkání. „Jsem moc rád také za to, že jsme dnes měli možnost zahrát si i se střídajícími hráčkami,“ dodal.

Domácí Královo Pole naskočilo na palubovku v roli favorita, hráčky Frýdku-Místku mu ale v první sadě až do druhého technického time outu zdatně konkurovaly (15:16). Pak však nastoupila na podání Vendula Měrková a k jejímu skvělému servisu, ozdobenému i esem, přidala čtyři body v řadě blokařka Amanda Brown - stav byl rázem 21:16. Frýdek ještě zkorigoval na 22:20, Brno už si ale sadu podrželo (25:20).

I úvod druhého setu si domácí pohlídaly a při podání Awele Nwaeze odskočily na 8:4. Frýdek sice bodové manko stáhl na 12:11, na servis Barbory Kosekové ale pak zareagovat nedokázal. Královo Pole se tak ujalo vedení 18:11 a pohodlně dokráčelo k vítězství v celém setu 25:17.

Třetí dějství mělo obdobný průběh, Brno vedlo i díky přesnému podání Gabriely Kopáčové velmi rychle 6:1 a hostující hráčky už srovnat krok nedokázaly. Marek Rojko postupně protočil celou sestavu a dal příležitost zahrát si celému týmu - v závěru třetího setu se tak dobrá šňůra na podání povedla Marice Tesařové (21:8). Trápení Frýdku-Místku ukončila smeč Anny Suché (25:12). Nejvíc bodů v zápase zaznamenala brněnská blokařka Amanda Brown a ve statistikách svítily u jejího jména kromě 17 bodů ještě dvě šťastné sedmičky vedle sebe - dosáhla totiž v utkání 77% úspěšnosti!

„V utkáních s takovými soupeři jako je Frýdek-Místek musíme být tím, kdo tlačí a je pořád vepředu, což je někdy docela složitá situace, protože to vyžaduje stoprocentní koncentraci a s ní jsme měly v minulých zápasech pořád ještě trošku problémy. Takže jsem velmi ráda za vítězství 3:0 a za to, že se nám podařilo potvrdit roli favorita a odehrát dnes utkání tak, jak jsme chtěly,“ usmívala se po zápase kapitánka Míša Doležalová.

Barbora Mertová

VK KP Brno

Štítky Královo Pole, Frýdek-Místek, Marek Rojko, Amanda Brown, Brno, Vendula Měrková, VK Královo Pole, Barbora Koseková, Gabriela Kopáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parádní jízda volejbalistek Králova Pole odměněna třemi body  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.