Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královopolské volejbalistky vyhrály nad Šternberkem i podruhé, tentokrát bez ztráty setu

Čtvrteční podvečer patřil v hale na Vodovce Českému poháru - v jeho čtvrtfinále se hráčky Králova Pole utkaly znovu se Šternberkem. Po páteční tahanici těchto týmů v extralize tentokrát nepřipustily brněnské volejbalistky žádné zaváhání a porazily Šternberk bez ztráty jediného setu.

 

„Do dnešního zápasu jsme potřebovali přenést výborně odehrané první dva sety ze Šternberka z minulého týdne plus větší tempo z tréninku, což se nám povedlo. Důležité je, že v našem týmu panuje dobrá atmosféra a hráčky si pomáhají," usmíval se po utkání brněnský kouč Marek Rojko.

„Šternberk patří mezi soupeře, na které musíme tlačit my, a mít tak zápas pod kontrolou, na druhé straně mohou být tato utkání velice zrádná," dodal Rojko.

„Dnes jsme splnily roli favorita, protože Šternberk protočil sestavu, což jsme předpokládaly," řekla po zápase brněnská kapitánka Míša Doležalová. Tým Martina Hrocha přijel do Brna bez své smečařky Jany Napolitano Šenkové a bylo to znát: domácí hráčky se v úvodu utkání ujaly vedení 8:4 a svůj náskok do konce sady postupně ještě navyšovaly (25:15). Po 24 minutách ukončila první dějství esem Amanda Brown.

Šternberk v druhé sadě ukázal to co v pátek v extralize - že je při chuti a Královo Pole se bude snažit potrápit. Domácí v prvním technickém time outu vedly 8:5, Sokolkám se ale podařilo srovnat na 10:10 a postupně i urvat dvoubodový náskok (14:16). Odpovědí bylo zpřesnění hry Králova Pole, tvrdší servis i útok a rychlý obrat na 24:18. První dva setboly Brna ještě Šternberk odvrátil, přesnou smeč Awele Nwaeze ale už ne, a tak sada skončila poměrem 25:20.

V přesné hře pokračovaly svěřenkyně Marka Rojka i na začátku třetího dějství, kdy odskočily při podání blokařky Awele Nwaeze velmi rychle až na rozdíl osmi bodů 11:3. Šternberk se pak na domácí ještě dotáhl za stavu 15:12, to však byla z jeho strany konečná a Královo Pole dokráčelo s přehledem k vítězství v zápasu. V závěru se dvěma esy blýskla Gabriela Kopáčová a sadu zakončila na 25:15 tvrdou smečí Amanda Brown, která v zápase bodovala nejvíc ze všech a zaznamenala 61% úspěšnost.

„Brno na nás bylo z minulého utkání nachystané, pohlídalo si věci, které mělo a naše smečařky i blokařky to měly těžké, takže naše hra dnes bohužel nebyla ideální," uvedl po utkání trenér Šternberka Martin Hroch.

Zdroj: VK KP Brno

 

 

Štítky Šternberk, Královo Pole, volejbalista, Marek Rojko, Brno, Martin Hroch, Amanda Brown, VK Královo Pole, Gabriela Kopáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky vyhrály nad Šternberkem i podruhé, tentokrát bez ztráty setu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.