Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Královopolské volejbalistky doma v pětisetové bitvě udolaly Šternberk

Až pětisetová bitva rozhodla o vítězi duelu KP Brno-Šternberk. Za šťastnější konec v ní nakonec zatáhly hráčky Králova Pole, a tak po výhře 3:2 z pohledu Brna berou dva body. 

 

 

 

„Martin Hroch letos složil skvělý tým, se kterým bylo velmi těžké vyhrát," uvedla k tomu brněnská kapitánka Míša Doležalová. „První dva sety jsme odehrály bezchybně - i díky nově nastavené taktice na podání a příjmu. Pak ale začal hrát Šternberk vabank a my přestaly být efektivní v útoku. V pátém jsetu jsme se naštěstí zdravě naštvaly, navzájem vybičovaly ke stoprocentní koncentraci a díky tomu Šternberk nakonec přehrály," dodala.

Hned úvodní sada nabídla pohledný volejbal s pěknými akcemi na obou stranách. V dresu Šternberka své kvality potvrdila Jana Napolitano Šenková (manželka loňského trenéra Králova Pole Bruna Napolitana), bylo to ale Brno, které po prvním technickém time outu (8:6) převzalo otěže setu. Zasloužil se o to především bezchybný útok obou amerických posil Králova Pole Awele Nwaeze a Amandy Brown, a tak Brno vyhrálo první sadu s přehledem poměrem 25:15.

Začátek druhého setu byl z pohledu Králova Pole trošku nervózní, stav 0:3 ale brněnské volejbalistky otočily a ujaly se vedení 8:5. Bodový náskok pak Královo Pole postupně navyšovalo (14:7) - drželo servis, výborně blokovalo a soupeře téměř nepustilo do útoku. Šternberk naopak vyprodukoval řadu chyb a set prohrál rozdílem 9 bodů.

Ve třetí sadě ale domácí hráčky přitlačily na servisu a Brno naopak polevilo v útoku - výsledkem bylo rychlé vedení Šternberka 1:5, které volejbalistky Králova Pole po celý set marně dotahovaly. Marek Rojko prostřídal sestavu, tlak domácích se mu ale zastavit nepovedlo, jeho svěřenkyně naopak kupily chyby, a set tak vyzněl jednoznačně ve prospěch soupeřek 16:25.

Šternberk ve svém laufu pokračoval i ve třetím setu a brzy vedl už 4:12. Královu Poli se podařilo zkorigovat stav při podání Eriky Salanciové na 8:13, v útoku několikrát zazářila i Vendula Měrková, nejblíže se ale Brno domácím přiblížilo skórem 14:17. Koncovku setu Šternberk zvládl na výbornou a výhrou 16:25 posunul zápas do tie breaku.

Ve zkrácené hře domácí sice začaly lépe (1:3), Královo Pole se ale zkoncentrovalo a obrátilo vedení na svou stranu. Brněnský A-tým opět podržel servis Eriky Salanciové, a tak se mu podařilo odskočit na rozhodujících 10:7. Sadu si už pak Brno vzít nenechalo a tie break vyhrálo poměrem 15:10.

„V pátém setu určitě rozhodla naše touha po vítězství, takže jsem moc ráda, že to takhle dopadlo, zvlášť po prvních dvou dobře odehraných setech," usmívala se po utkání Vendula Měrková. V zápase si na své konto připsala celkem 25 bodů, což ji posunulo na druhé místo v tabulce nejvíce bodujících hráček extraligy.

Zdroj: KP Brno

Štítky Šternberk, volejbalista, Brno, Královo Pole, Vendula Měrková, Erika Salanciová, Martin Hroch, VK Královo Pole, Amanda Brown, Marek Rojko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky doma v pětisetové bitvě udolaly Šternberk  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.