Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Královopolské volejbalistky doma nestačily na Olomouc

V prvním extraligovém zápase před zraky domácích fanoušků vyzvalo letos KP Brno na souboj Olomouc, tedy úplně stejný tým, jako na začátku sezóny 2015/16. A obě utkání měla scénář s naprosto shodným výsledkem – 1:3 ve prospěch Olomouce.

Tým Marka Rojka tak po úvodní výhře nad Ostravou vyšel z čtvrtečního utkání bodově naprázdno. „Složení našeho týmu je úplně nové, takže výrazné herní zlepšení určitě ještě chvíli potrvá, musíme proto hlavně trpělivě pracovat,“ zdůraznil po utkání s Olomoucí brněnský kouč.

„Naše hráčky se musí učit čelit takovému tlaku od soupeře, jaký dnes měla Olomouc. Pokud jsme se ale dostali do výměn a mohli jsme řešit volejbal, který umíme, tak jsme podle mě dnes byli lepší – i když výsledek hovoří proti nám," dodal po utkání Rojko.

Volejbalistky Králova Pole vstoupily do utkání lépe a v prvním technickém time outu vedly 8:5, Olomouc ale brzy ukázala, že je při své letošní premiéře v extralize při velké chuti a v sezóně bude chtít opět bojovat o nejvyšší příčky. Hostující hráčky tak nejprve srovnaly krok s Brnem na 10:10, poté převzaly vedení na svou stranu a při podání Nikol Sajdové odskočily až na rozdíl čtyř bodů (15:19). Tento náskok už Brno dotáhnout do konce první sady nedokázalo (21:25).

Úvod druhého dějství byl do stavu 6:6 přetahovanou o každý míč, Brno ale vzápětí zkoncentrovalo hru, přitvrdilo v útoku a ujalo se vedení 12:7. Stejně jako v minulé sezóně se dařilo na smeči Králova Pole hlavně Vendule Měrkové, a tak v hale na Vodově při druhém technickém time outu svítil stav 16:11. Svěřenkyně olomouckého kouče Jiřího Teplého pak sice ještě zkorigovaly na 18:16, Královo Pole ale koncovku setu zvládlo a druhý set vyhrálo 25:21.

Začátek třetí sady brněnským volejbalistkám hodně utekl a na servisu to byla opět Nikol Sajdová, která zařídila Olomouci dlouho vítěznou šňůru na 3:11. Hráčky Králova Pole se v celém setu herně trápily, Hanačky byly naopak přesné na podání i v útoku, a tak si svůj náskok bez problémů držely (7:16) a sadu nakonec ovládly velkým rozdílem 15:25. 

Dotahovat musely volejbalistky Králova Pole i na začátku čtvrtého setu a srovnat se jim podařilo pouze při podání Aničky Suché na 8:8. Pak Olomouc opět chytla svůj herní rytmus z předchozího dějství a pěti body v řadě znovu převzala otěže setu (8:13). Brno ještě zdramatizovalo při podání Venduly Měrkové koncovku sady, když sahalo při stavu 22:23 Olomouci těsně na paty, hostující tým si ale vedení vzít nenechal. Olomouc si tak po vítězné tvrdé smeči Bernardy Čutuk připsala na své konto první tři extraligové body.

„Myslím, že jsme dnes podali dobrý výkon, sice s menšími výkyvy, ale první zápas sezóny s sebou určitě nese i hodně nervozity. Zvládli jsme to dobře," usmíval se po utkání olomoucký trenér Jiří Teplý. Z vítězství měla radost i kapitánka Hanaček Katarína Dudová: „KP Brno přes léto hodně posílilo, takže jsme čekaly opravdu těžký zápas, což se i potvrdilo, protože je to kvalitní soupeř. Naštěstí se nám dnes podařilo zatlačit Brno hlavně na servisu.“

Nedůslednosti na podání naopak litovala po zápase Michaela Doležalová: „Prohra nás dne může mrzet, ale bohužel jsme v utkání udělaly velké množství chyb na příjmu a po druhém setu jsme přestaly tlačit na servisu, což nás stálo zápas,“ uvedla.

Zdroj: VK KP Brno

Barbora Mertová

Štítky Olomouc, volejbalista, VK Královo Pole, Brno, Jiří Teplý, Vendula Měrková, Nikol Sajdová, Královo Pole, Ostrava, Michaela Doležalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky doma nestačily na Olomouc  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.