Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královopolské volejbalistky zahájili sezonu cenný vítězstvím nad Ostravou

Zbrusu nové Áčko pod taktovkou Marka Rojka vycestovalo v úvodním kole letošní extraligy do Ostravy a střetlo se tak s týmem, který je na jaře vyřadil ze čtvrtfinále nejvyšší volejbalové soutěže žen. „To, že hrajeme první zápas venku, není důležité – spíše naopak, protože Ostrava bude v utkání favoritem," avizoval před startem zápasu nový brněnský kouč. Svou roli ostravské hráčky ale potvrdit nedokázaly, A-tým Králova Pole vyhrál na jejich palubovce 3:1 a do Brna veze plný počet bodů!

„Vyhrát tři body venku u medailistů z minulého roku je velmi cenné, a já proto musím moc poděkovat všem svým kolegům za jejich dvouměsíční práci, protože bez ní bychom dnes vyhrát nedokázali," usmíval se po utkání Marek Rojko.

Úvod zápasu přitom Brnu vůbec nevyšel - Ostrava mu totiž při podání Magdaleny Zedníkové utekla na propastný rozdl 2:10. Královo Pole už pak srovnat krok nedokázalo, navíc až do druhého technického time outu vyprodukovalo velmi mnoho chyb na svém podání. Bilanci 3:16 Brno v závěru setu zkorigovalo alespoň na 12:25, především díky zpřesněnému servisu z rukou jedné ze svých nových posil Eriky Salanciové.

Hráčky Králova Pole se ale v druhé sadě zkoncentrovaly - do stavu 10:10 nejprve držely se svými soupeřkami vyrovnaný stav a pak díky své pěkné kombinační hře a naopak chybám na straně Ostravy, začaly tahat za lepší konec (16:12). V závěru druhého dějství se navíc povedla výborná šňůra na servisu Aničce Suché, a Brno tak s přehledem vyhrálo set 25:17. V přesné hře a razantním útoku pokračovaly brněnské volejbalistky i v sadě číslo tři, ve které si podržely po celou dobu vedení a ovládly ji poměrem 25:21.

Čtvrtý set se nesl opět ve znamení spousty chyb servisu, tentokrát na obou stranách sítě. Byly to ale tentokrát ostravské volejbalistky, které v něm získaly čtyřbodový náskok a Královo Pole je marně dotahovalo až do stavu 21:24. Ostravské hráčky ale tři nabídnuté setboly promarnily - rozhodující podání v dramatické koncovce čtvrtého dějství skvěle ustála brněnská směčařka Anička Suchá, pomohla svému týmu srovnat a vybojovat mečbol 25:24. Ten sice volejbalistky Králova Pole ještě neproměnily, druhý v řadě si už ale utéct nenechaly a sadu vyhrály 27:25.

„Dnešní průběh zápasu se mi hodnotí velmi těžko, protože jeho tempo i úroveň byla velmi ovlivněná vysokým rizikem a chybami na podání. Takhle se určitě naše hra nemůže a ani nebude ubírat. Myslím, že to souviselo s emocemi a prestiží dnešního utkání," řekl po něm Marek Rojko.

Velkého množství chyb na servisu litovala i brněnská kapitánka Michaela Doležalová: „První set jsme vůbec nezvládly, od toho druhého jsme ale začaly na podání riskovat stejně jako Ostrava a v dlouhých výměnách se nám pak podařilo ostravský tým ubránit a přehrát. Hrozně moc chyb na servisu hodně ovlivnilo čtvrtý set, naštěstí jsme ale měly víc trpělivosti a sebedůvěry v koncovce," uvedla Doležalová.

Brno si tak po vítězství 3:1 na sety připisuje na své konto první tři extraligové body. „Dneska jsme všichni věřili, že dokážeme vyhrát. Naše vítězství nad Ostravou je zásluhou celého našeho týmu," radovala se Anička Suchá. 

Barbora Mertová

 

Štítky Ostrava, volejbalista, Brno, Královo Pole, Marek Rojko, Michaela Doležalová, Erika Salanciová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky zahájili sezonu cenný vítězstvím nad Ostravou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.