Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Poslední herní prověrka před extraligou. Volejbalistky Králova Pole skončily na turnaji v Bratislavě druhé

Přesně týden před startem extraligy odcestoval A-tým KP Brno do Bratislavy, kde se zúčastnil turnaje Slávia EU Cup. Hráčky Králova Pole v něm změřily své síly postupně s Budapeští, Fénixem Brno a domácím bratislavským celkem a po bilanci 2:1 na zápasy jim v konečném zúčtování připadlo na turnaji druhé místo.

Svěřenkyně Marka Rojka se na úvod střetly s týmem z Budapešti. „Byl to velmi intenzivní zápas, který se rozhodoval až v koncovkách," poznamenala po utkání smečařka Lucie Polášková. „Chvíli nám trvalo, než jsme zpřesnily mezihru, v posledních dvou setech jsme se ale dokázaly zkoncentrovat a utkání dovést až do vítězného konce," dodala. Budapešť měla k získání sady nakročeno ve třetím dějství, kdy vedla 10:16 - KP Brno ale nepříznivý stav dokázalo otočit na svou stranu, a zápas tak vyhrát bez ztráty jediného setu 3:0 (26,24,19).

V neděli dopoledne naskočily volejbalistky Králova Pole k brněnskému derby - na druhou stranu sítě se totiž proti nim postavil VK Fénix Brno. „Trvalo nám jeden set, než jsme se dostaly do své hry, pak jsme ale začaly dobře přihrávat i útočit a díky tomu jsme v následujících třech sadách zvítězily," usmívala se po utkání Anna Suchá. Utkání skončilo pro její tým poměrem 3:1 (-17,19,15,18).

Turnajem do té doby stejně bezchybně kráčela i domácí Slávia, a tak o konečném vítězi rozhodoval až úplně poslední duel. Ten nakonec lépe zvládly bratislavské volejbalistky a po setech (z pohledu KP Brno) 1:3 (16,-23,-15,-19) se radovaly z prvního místa. „Po první výborně odehrané sadě jsme bohužel nedokázaly navázat na naši dobrou práci," litovala po zápase brněnská univerzálka Vendula Měrková. „V dalších setech jsme neudržely koncentraci, udělaly hodně nevynucených chyb a Slávii pokaždé dotahovaly," dodala. Královo Pole si tak z Bratislavy odvezlo druhé místo.

Zdroj: KP Brno

Štítky Bratislava, volejbalista, Královo Pole, VK Královo Pole, Budapešť, Fénix Brno, spol. s r.o., Vendula Měrková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední herní prověrka před extraligou. Volejbalistky Králova Pole skončily na turnaji v Bratislavě druhé  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.