Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na finále volejbalistů v Brně se možná otevře i tribuna na stání

Velký divácký zájem je o nadcházející dva finálové zápasy extraligy volejbalistů mezi Brnem a Duklou Liberec, které se budou hrát ve čtvrtek a v pátek v hokejové DRFG areně. Pořadatelé uvažují i o otevření tribuny na stání. Původně kalkulovali s tím, že postačí dvě tribuny se sedačkami s kapacitou 4200 míst.

 "Volejbal se hraje pro diváky, musíme jim vyjít vstříc. Jinak si můžeme hrát jen pro sebe, což nemá smysl," řekl na dnešním setkání s novináři manažer brněnských volejbalistů Martin Gerža.

Zájem neopadl ani po dvou prohrách Brňanů v Liberci. "Sám jsem na vlastní kůži poznal, že je zájem velký. Myslím si, že taková atmosféra už dlouho v naší extralize nebyla," řekl kouč Brňanů Ondřej Marek, který doufá, že se jeho svěřencům bude v novém prostředí a bouřlivé atmosféře dařit víc než v Liberci. "Na hráčích už se projevuje únava z náročného programu v závěru sezony. Proto jsme trochu spolupracovali i s psychologem. Chtěli jsme z hráčů stáhnout zodpovědnost. Záměrem také bylo, aby šli do utkání s čistou hlavou," uvedl kouč. Jasné prohry v prvních dvou finálových zápasech přičítá tomu, že na jeho svěřence padl přílišný respekt ze soupeře.

"Dukla nás doma výrazně přehrála, byla velmi dobře připravena. Nedokázali jsme se z toho vzpamatovat. V úvodu druhého zápasu jsme hráli lepší volejbal, ale nezvládli jsme podání Janoucha," řekl Marek. "Nyní jsme kromě odpočinku a relaxace dva dny pilovali servis a přihrávku. Chceme divákům nabídnout dobrý volejbal a bojovnou hru. Hrát více týmově. Zdálo se mi, že jsme nehráli tolik spolu. Vyčítali si navzájem chyby. Nikdo nehrál dobře," poznamenal Marek, který chystá změny v sestavě. Ve druhém utkání mu částečně vyšel tah se zařazením Zmrhala, po kterém se zvýšila úderná síla.

Oba zápasy v Brně ve čtvrtek a v pátek začnou shodně v 17:55. Liberec vede v sérii 2:0 a může už v pátek slavit obhajobu titulu.

Zdroj: ČTK

Štítky Volejbal Brno, finále, volejbalista, Dukla Liberec, volejbal, Liberec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na finále volejbalistů v Brně se možná otevře i tribuna na stání  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.