Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno nedalo Jihostroji šanci a vyhrálo i druhé domácí utkání

Zatím nejspíše nejjednoznačnější zápas semifinálové série. Jihostroj měl v prvním setu tři setboly, ale ty nevyužil a od té doby byl horším týmem. Další dva sety prohráli hosté už poměrně snadno a Brno se mohlo radovat z vítězství 3:0 a vedení v sérii 3:1.

Začátek zápasu nabídl vyrovnanou podívanou, kdy se oba týmy přetahovaly o každý bod. Jako první se do menšího dvoubodového trháku dostali hosté, ale Brno ihned srovnalo. Po prvním technickém oddechovém času se Jihočeši opět utrhli na dva body. Domácí hráči ale opět vyrovnali a dále se tak hrál velmi vyrovnaný první set. V druhé povinné pauze vedl Jihostroj opět o bod, ale hned po jejím skončení utekl na skóre 19:15. Dvěma body sice domácí volejbalisté stáhli náskok soupeře, ale do koncovky šli s tříbodovým náskokem hosté. Ondřej Marek, trenér Brna, si tak vybral i druhou možnost oddechového času. A Brno opět snížilo, načež reagoval time-outem také trenér Jan Svoboda. Nakonec si hráči z Českých Budějovic vypracovali tři setboly. Jenže nevyužili ani jeden z nich a domácí borci dokázali stav otočit a zvítězit 26:24.

I druhá sada začala vyrovnaně, ale v laufu hrající domácí pomalu odskakovali. Při technickém time-outu vedli o tři body, ale náskok v dalším průběhu ještě o bod narostl. Jihostroji se nedařilo najít ten správným rytmus a při druhém technickém oddechovém času už byl náskok Jihomoravanů pět bodů. A ten si udržovali. Jihočeši se však postupnými krůčky vrátili zpět do setu a snížili na dva body. Nakonec dokonce díky úspěšnému bloku kadeta Poláka domácí vyrovnali na 20:20! Jenže domácí prokázali opět pevnější nervy a v koncovce si vypracovali čtyři setboly. Využit byl hned první po úspěšném útoku Hrazdiry. Druhý set skončil poměrem 25:20 pro Brno.

Úvod třetího setu už tak vyrovnaný nebyl a Brňané rychle vedli tříbodovým rozdílem. Do první povinné přestávky sice Jihostroj snížil, ale další body přibývaly na stranu domácích. Naopak hosté téměř po celý průběh třetího setu tahali za kratší konec. Vypadalo to na debakl hostujícího celku. Náskok domácích volejbalistů byl v jednu chvíli desetibodový. Brno si třetí a závěrečnou sadu na své palubovce pohlídalo a zvítězilo 25:14. 

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „V prvním setu jsme byli o něco horší než Budějovice. Zachránil  nás Martin Licek, který šňůrou servisů otočil koncovku. Myslím si, že to ovlivnilo průběh celého  zápasu. Pak už jsme byli o poznání lepší, bohužel jsme si trochu zdramatizovali konec druhého setu,  ale ve třetím jsme s přesilou na síti soupeře přehráli a zvítězili. Jsem za to moc rád.“

Jan Svoboda (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Vývoj toho utkání ovlivnila koncovka prvního  setu. Tu jsme promarnili, stejně jako ve včerejším zápase. Myslím si, že nás to trošku ovlivnilo. Nic to  ale nemění na faktu, že od koncovky druhého setu začalo být Brno výrazně lepší, my jsme tahali za kratší konec a domácí zaslouženě vyhráli.

V pátek bude moci od 18 hodin v Českých Budějovicích sérii ukončit, Jihostroj bude bojovat o návrat do Brna.

Volejbal Brno - VK České Budějovice 3:0 (26:24, 25:20, 25:14)

Rozhodčí: Krtička - Rychlík.
Čas: 80 minut.
Diváci: 1000.
Nejvíce bodující hráči: Andrianov (17) - Maciel (15)
Stav série: 3:1

Volejbal Brno: Hrazdira, Andrianov, Sucharev, Haník, Klapal, Pražák - libero Castello. Střídal Licek a Muroň. Trenér Ondřej Marek.

VK České Budějovice: Mach, Michálek, Habr, Maciel, Kuliha, Polák - libero Fila. Střídali Tibitanzl, Červinka a Kraffer. Trenér Jan Svoboda.

Napsal Aleš Skok | Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, trenér, Jan Svoboda, České Budějovice, Volejbal Brno, Fila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nedalo Jihostroji šanci a vyhrálo i druhé domácí utkání  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.