Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brněnští volejbalisté získali v Českém poháru stříbrné medaile

Po prvním setu se zdálo, že jejich dosavadní famózní jízdu nezastaví ani natěšený domácí celek. První sada sice byla nakonec i tou poslední, kterou brněnští volejbalisté ve finále Českého poháru proti favorizovanému Liberci získali, ale i tak uhráli skvělý výsledek.

Obzvlášť před blížícím se play-off volejbalové UNIQA extraligy dokázali, že ambice mají opravdu vysoké a že se máme na co těšit.

Brno se po výhrách nad Ostravou ve čtvrtfinále a Českými Budějovicemi v semifinále zastavilo těsně pod vrcholem. „Dobře jsme do finále vstoupili, ale Liberec pak byl lepší a přehrál nás v obraně na síti, a to rozhodlo. Nenašli jsme účinnou protizbraň a nedokázali jeho hráče odtáhnout od sítě," připustil brněnský trenér Ondřej Marek.

Jihomoravané se do finále Českého poháru dostali po šestnácti letech a potvrdili, že v letošním ročníku mohou pomýšlet na nejvyšší mety i v extralize, což dokazuje vyřazení suverénního lídra soutěže českobudějovického Jihostroje po výhře 3:0. „Vrátili se nám hráči ze zahraničí, v týmu jsou čtyři cizinci. Družstvo je nesrovnatelně kvalitnější než loni," dodal Marek.

Liberec vedený trenérem Michalem Nekolou hrál finále poháru počtvrté za sebou, z triumfu se neradoval jen loni po nečekané porážce s Ostravou. „Po prvním setu se to otočilo a jednoznačně jsme soupeře přehráli servisem. Dobře jsme od druhého setu přihrávali. Kluci hráli výborně," řekl Nekola České televizi.

Brňané vstoupili do rozhodujícího střetnutí turnaje velmi bojovně. Soupeře zaskočili servisem, byli úspěšnější v útoku a první set ovládli. „Brno nás přehrálo a my dělali nevynucené chyby," pokrčil rameny liberecký smečař a kapitán Aleš Správka.

Od druhého setu se na palubovce projevila kvalita Liberce. Letošní účastník Ligy mistrů řízený reprezentačním nahrávačem Jakubem Janouchem soupeře postupně přehrával. Ve druhém setu převzal iniciativu a ve třetím setu dominoval. Největší rozdíl mezi oběma se nacházel zejména na bloku.

Ve čtvrté sadě Liberec zpočátku trochu povolil a měl dlouho jen bodový náskok. Volejbalisté Brna se ještě snažili dotahovat, pak ale domácí odskočili do vedení 19:14 a náskok už nepustili. Český pohár si tak v domácí hale vybojovala Dukla Liberec.

Brňané se po zisku stříbrných medailí vrátí na extraligové palubovky, v sobotu od 18:00 hodin hostí ve sportovní hale v Kounicově ulici tým Benátek nad Jizerou.

Tisková zpráva


 

Štítky Český pohár, volejbalista, Liberec, finále, Volejbal Brno, VK Jihostroj České Budějovice, Ostrava, Michal Nekola, Česká volejbalová extraliga mužů, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští volejbalisté získali v Českém poháru stříbrné medaile  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.