Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Benefiční turnaj Vyber si, vydraž si, zahraj si opět lámal rekordy

Více než 300 tisíc korun, to je výtěžek čtvrtého ročníku benefičního turnaje v plážovém volejbale s názvem Vyber si, vydraž si, zahraj si, který se uskutečnil o uplynulém víkendu. Částku si rozdělí neziskové organizace Centrum Anabell a Acorus. Nejdražší hráčkou byla Šárka Nakládalová, turnaj ovládla její spoluhráčka Eliška Gálová.

Díky letošnímu ročníku má turnaj na svém kontě už celkem 800 tisíc korun. „Jsem rád, že je komunita beachvolejbalistů takto vstřícná a že má dobré srdce, moc za to děkujeme,“ nechal se slyšet zakladatel a myslitel turnaje, dvojnásobný mistr republiky, Martin Tichý.

V sobotu večer se uskutečnila v Music Clubu Theatro dražba, kdy si zájemci mohli formou klasického přihazování vydražit někoho z české špičky, aby si s ním druhý den v turnaji zahráli. Tentokrát padla nejvyšší částka za aktuálně třetí na republikovém šampionátu Šárku Nakládalovou. Dražitel neváhal nabídnout rovných 70 tisíc korun, což je o 18 tisíc více, než za kolik byla loni vydražena olympionička Markéta Sluková. „Hráči v dražbě mají svou hodnotu a amatéři jsou ochotní za to, aby si s nimi mohli zahrát, zaplatit velké částky,“ dodává Martin Tichý.

Jsem ráda, že i přes neúčast Kiki a Maki v turnaji se povedlo vybrat slušné peníze a částka sedmdesát tisíc předčila veškerá má očekávání. Velký dík patří všem hráčům, ale i organizátorům celé akce,“ říká Šárka Nakládalová s tím, že nečekala, že by se tentokrát opět podařilo pokořit třistatisícovou hranici. To se poprvé povedlo loni, kdy výtěžek činil 335 tisíc korun a za hru s Markétou Slukovou zájemce nabídl tehdy rekordních dvaapadesát tisíc korun. Za její tehdejší parťačku Kristýnu Kolocovou pak šestatřicet tisíc. Kolocová letos kvůli zranění ramene do turnaje nastoupit nemohla, stala se tak alespoň patronkou turnaje a její dres z mistrovství světa v Nizozemsku měl pro dražitele hodnotu 12 tisíc korun.

Šárka Nakládalová si roli nejcennější hráčky vyzkoušela už na prvním ročníku akce před třemi lety, kdy za ni padla částka 15 tisíc korun. Pro zajímavost: celková částka tehdy činila přibližně 60 tisíc korun, což je dokonce o deset tisíc méně, než padlo letos jen za samotnou Nakládalovou. Finální suma se pak oproti úvodnímu ročníku zpětinásobila.

Tisková zpráva

Štítky Šárka Nakládalová, Martin Tichý, Markéta Nausch Sluková, Kristýna Kolocová, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční turnaj Vyber si, vydraž si, zahraj si opět lámal rekordy  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.