Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Brněnské volejbalistky se počtvrté v řadě staly juniorskými mistryněmi republiky

Vítězná šňůra, jaká nemá ve světě ženského volejbalu obdoby. Juniorky z Králova Pole se o víkendu staly počtvrté za sebou mistryněmi České republiky! Spanilá jízda královopolských hráček začala v roce 2016 a loni už z toho byl zlatý hattrick. Letos neměly královopolské volejbalistky vůbec na růžích ustláno, přesto na konci sezóny slaví rekordní čtvrtý titul v řadě.

Zvláštností letošní cesty titulem byla účast v 1. lize dospělých žen. „Vybrali jsme děvčatům těžkou cestu přes 1. ligu žen a ony ji přijaly. Celý rok strašně dřely, a proto jsou pro dnešní den nejlepší v ČR," uvedl trenér vítězného týmu Erik Nezhoda.

Vyvrcholením náročné sezóny juniorek byl tento týden finálový turnaj v Liberci, ve kterém se o titulu mistryň ligy rozhodovalo. Ve stejné době v Liberci bojoval i jiný brněnský tým – hokejová Kometa. A právě návštěva hokejového utkání povzbudila podle trenéra děvčata do finálových bojů.

Já věděl, že holky nikdy nazažily, co znamená modrobílé srdce na tribuně. Jak je to ale nastartovalo po zbytek turnaje, bylo úžasné. Náš výkon a mentální stav to jen a jen vyšperkovalo," popsal Nezhoda.

V základní skupině finálového turnaje nejdřív brněnské volejbalistky porazily Šternberk a Frýdek-Místek, v semifinále si poradily s Olympem a v boji o zlato přemohly Liberec 3:1.

Foto Ondra Driml

Štítky volejbal, juniorky, vk kp brno, mistryně republiky, volejbalista, Česko, Královo Pole, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, HC Frýdek-Místek, T.J. Sokol Šternberk

VIDEO: Brněnské volejbalistky se počtvrté v řadě staly juniorskými mistryněmi republiky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.