Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno se o víkendu může těšit na špičkový volejbal. Na Vodově se čtyři týmy utkají o Český pohár žen

Do Brna se o víkendu sjede špička českého ženského volejbalu, v hale na Vodově se totiž 2. a 3. února uskuteční závěrečný turnaj Českého poháru ve volejbalu žen. Mezi čtyři nejlepší extraligové týmy, které se v rámci turnaje Final Four poperou o pohárovou trofej, se probojovala družstva Olomouce, Olympu Praha, Prostějova a Přerova. Hlavním pořadatelem turnaje je VK Královo Pole.

„Jsme moc rádi, že pořadatelství bylo znovu přiděleno právě Brnu. Věříme, že stejně jako v loňském roce, dokážeme pro ostatní družstva a brněnského diváka udělat z Final Four Českého poháru nezapomenutelný zážitek,“ uvedl prezident KP Brno Richard Wiesner.

Turnaj odstartuje hanácké derby

Turnaj odstartuje v sobotu 2. února v 16:00 semifinálovým utkáním mezi Prostějovem a Přerovem. Ve druhém semifinále nastoupí proti sobě v hale na Vodově od 18:30 Olymp Praha a Olomouc. Vítězové se o pohár poperou v nedělním finále, které začne v 17:00 hodin. „K turnaji Final Four jsme se vrátili znovu po několika letech, rádi bychom z Českého poháru udělali opravdový svátek volejbalu. Těší nás, že se závěrečný turnaj hraje právě v Brně. Vzhledem k tomu, že většina extraligových týmů je z Moravy, je to pro nás výborná destinace,“ řekl předseda AVOK Peter Goga.

Prostějov obhajuje titul

V loňském roce se ze zisku Českého poháru radoval Prostějov, který ve finále porazil Olomouc. Prostějovský tým jde i letos do Final Four s jasným cílem: „Na světě neexistuje družstvo, a to v jakémkoliv sportu, které když se probojuje do Final Four pohárové soutěže, by nechtělo vyhrát. Proto je i naším cílem vítězství. A to i přesto, že si uvědomujeme sílu svých soupeřů,“ řekl prostějovský trenér Ľubomír Petráš. Prvenství v Českém poháru by ráda zopakovala i Olomouc, která vítěznou trofej z této soutěže uzmula před dvěma lety. „Holkám to letos funguje, hrají dobře, chtějí a ví o co jde. Ve Final Four se chceme dostat do finále a uspět v něm,“ věří hlavní kouč Olomouce Jiří Teplý.

Nováček se chce předvést

Olymp Praha ani Přerov loni závěrečný turnaj Českého poháru nehráli, o to víc je tak těší letošní účast ve Final Four. „Po delší době jsme se probojovali do finále, proto chceme předvést co nejlepší výkon, potvrdit příslušnost silné čtyřky a potrápit v semifinále jasného favorita, kterým je družstvo z Olomouce,“ uvedl hlavní trenér Olympu Praha Stanislav Mitáč. „Je to pro nás veliký úspěch, že jsme se dostali do Final Four, a já si toho velmi cením. Proto bych byl rád, abychom hlavně zahráli dobrý volejbal pro lidi,“ dodal přerovský kouč Radim Vlček.

Vstupenky na Final Four Českého poháru se prodávají od pondělí 28. ledna v kanceláři VK KP Brno na Vodově a stojí na jednotlivé hrací dny 100,- Kč. K dispozici budou také na místě. Zakoupit je možné za 150,- Kč i vstupné na celý víkend. Děti a mládež do 16 let mají vstupné zdarma. 


Program Final Four Českého poháru:

2.2. 16:00 Prostějov-Přerov

2.2. 18:30 Olymp Praha-Olomouc

3.2.17:00 finále

Foto Český volejbalový svaz | Zdroj s použitím TZ

Štítky final 4, volejbal, vk kp brno, pohár, čvs, Český pohár, Brno, Olomouc, PVK Olymp Praha, Prostějov, VK Královo Pole, Přerov, finále, Richard Wiesner

Brno se o víkendu může těšit na špičkový volejbal. Na Vodově se čtyři týmy utkají o Český pohár žen  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.