Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské volejbalistky loňský bronz neobhájily. V pětisetové bitvě podruhé padly s Ostravoi

Další pětisetová bitva s nekonečnou zápletkou a další výhra Ostravy v tie breaku zařídila tomuto týmu ve středu v podvečer v brněnské hale na Vodově bronzovou medaili. Královo Pole tak po dvou shodných prohrách v závěrečné sérii play off končí v sezóně 2017/18 na čtvrtém místě. 

„Chtěli jsme medaili, byl to cíl sezóny a mě mrzí, že se to nepovedlo, protože Brno by si ji zasloužilo. Je potřeba ale respektovat, že Ostrava u nás po obrovském boji vyhrála 3:2. To je život, to je sport,“ uvedl po skončení utkání Marek Rojko.

„Myslím si, že se potvrdilo to, jaký byl vývoj od ledna – Ostrava měla lepší výsledky a pravděpodobně i formu. V sérii o třetí místo se ale hrály dva tie breaky, takže je vidět, že rozdíl mezi oběma týmy je minimální. Samozřejmě mě moc mrzí, že jsme dnes tie break nedotáhli, bohužel nás v jeho konci servisem zatlačila Valková a my jsme si najednou nevěděli rady,“ dodal brněnský kouč.

„Ostrava nás bohužel na konci zápasu zatlačila podáním a my jsme si nepřihrály. Je to veliká škoda,“ uvedla smutně kapitánka Ivana Zburová.

Ostrava vlétla do zápasu, s vědomím jednoho vítězného bodu v sérii na svém kontě, ve větší herní pohodě a do prvního technického time outu vstupovala s dvoubodovým náskokem (6:8). Královo Pole se naopak nedokázalo dostat do potřebného rytmu, a tak mu soupeřky utíkaly čím dál víc. V závěru setu už muselo Brno čelit sedmibodovému ostravskému vedení (14:21), které hostující ještě navýšily (15:25).

Tým Zdeňka Pommera odstartoval lépe než Královo Pole i druhou sadu (5:8), domácí volejbalistky se mu ale dotáhly na paty (9:10) a skóre při podání střídající Šárky Šloufové, která se blýskla i několika obětavými zákroky v poli, otočily na svou stranu (13:11). Brno to nakoplo a svůj náskok (tentokrát při servisu Kláry Vyklické) navýšilo až na 19:13. Ostrava už pak tlaku Králova Pole vzdorovat nedokázala a po výhře domácích 25:19 bylo v hale na Vodově srovnáno na 1:1 na sety.

Do třetího dějství vstoupilo lépe Brno (5:1), Ostrava ale srovnala na 9:9. Královopolské hráčky pak do stavu 14:12 těžily z mírného vedení, na servis hostujících se však v tu chvíli postavila Iva Nachmilnerová a setrvala tam celkem pětkrát (14:17). Koncovku už si Ostrava pohlídala a sadu vyhrála poměrem 17:25.

Čtvrtá sada byla vyrovnaná do stavu 5:5, vzápětí však připsaly tři body hostující volejbalistky (5:8). Brno poté srovnalo krok a skóre otočilo pro sebe (13:10), náskok ale dlouho neudrželo (14:14). Set se lámal při podání kapitánky Ivany Zburové, ve kterém se její tým ujal vedení 20:15. Domácí si pak vítězství v setu už vzít nenechaly (25:21) a posunuly utkání do zkrácené hry.

Úvod tie breaku patřil hostujícím (1:4), Brno ale díky přesnému servisu ozdobenému jedním esem Kláry Vyklické a tvrdému útoku Mojcy Pene srovnalo na 4:4. Královu Poli se dařilo dál a odměnou mu byl náskok 9:6. Brno vedlo ještě za stavu 13:9, pak ho ale zastavila servírující Kateřina Valková (13:14), která Ostravě zařídila první mečbol. Královo Pole ho odvrátilo a po útoku Mojcy Pene si mečbol připsaly naopak domácí (15:14). Následující dva body však brala znovu Ostrava (15:16) a ani v další výměně se už nemýlila. Těsná výhra 15:17 tak posunula ostravský tým až k zisku bronzových medailí.

VK KP BRNO – TJ Ostrava 2:3 (15:25, 25:19, 17:25, 25:21, 15:17)

 

Autoři | Foto Ivo Stejskal

Štítky volejbal, KP Brno, Ostrava, bronz, prohra, bronzová medaile, volejbalista, Královo Pole, Brno, Kateřina Valková, Ivana Zburová, Marek Rojko, VK Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky loňský bronz neobhájily. V pětisetové bitvě podruhé padly s Ostravoi  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.