Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnské volejbalistky v semifinále končí. Pokusí se tak obhájit loňský bronz

I když to byla nejvyrovnanější bitva ze všech tří semifinálových zápasů, tým Marka Rojka zvrátit nepříznivý stav série s Prostějovem ve středu nedokázal. Královopolské volejbalistky tak budou chtít letošní sezónu ozdobit úplně stejně jako loni - bronzovou medailí. Jejich prostějovské soupeřky, které v průběhu celé sezóny neokusily ani jednu porážku, míří znovu do finále.

„Jsem rád, že jsme dnes odehráli důstojný zápas, nejlepší v celé sérii. Bylo v něm na naší straně hodně dobrých věcí, náš tým hrál na hranici svých kvalit a to je to podstatné," uvedl po utkání Marek Rojko.

„Při troše štěstí jsme měli na první set, Prostějov ho ale svou trpělivou hrou nakonec zvládl. Je v lize nejlepší a budu rád, když to budou všichni respektovat. Před námi je důležitý krok ke splnění našeho medailového cíle. Všichni se musí na závěrečnou sérii připravit a odevzdat v ní maximum," zdůraznil brněnský kouč.

„Dnes jsme podaly nejlepší výkon v semifinálové sérii, ale teď už se musíme plně koncentrovat na zápas o třetí místo," dodala kapitánka Ivana Zburová.

Do třetího semifinálového zápasu nastoupila pozměněná brněnská sestava kurážně. Nikole Pištělákové s Klárou Vyklickou se na síti dařilo bránit Andreu Kossányovou a Pavla Meidlová dvakrát blokem zastavila útočné dělo Horké. Brno se postupně dostalo do vedení o čtyři body, které ale bohužel v koncovce neudrželo. K dobru mělo Královo Pole sice i setbol, domácí hráčky ale nakonec set vybojovaly pro sebe poměrem 26:28 (z pohledu Brna).

I do druhé sady vlétly hostující hráčky soustředěněji a dostaly se před domácího favorita. Trenéru Rojkovi se vyplatila sázka na univerzálku Pištělákovou, která notně zásobovaná kapitánkou Ivanou Zburovou dodávala týmu potřebné sbevědomí. Sada se zlomila po návratu smečařky Kossányové na hřiště, která své spoluhráčky strhla k lepšímu výkonu. Brno už pak odpověď na prostějovskou hru nenašlo (20:25).

Třetí dějství si už domácí volejbalistky pohlídaly, když si v něm.vytvořily pohodlný náskok, který udržely až do konce. Marek Rojko ještě vsadil karty na mládí - do boje poslal smečařku Annu Suchou a nahrávačku Šárku Šloufovou. Ty sice svou bojovností získaly pět bodů, na Prostějov to už ale nestačilo. Po výhře 19:25 tak tým Miroslava Čady míří do finále, Brno se stejně jako loni bude prát o bronz.

VK KP BRNO – VK Prostějov 0:3 (26:28, 20:25, 19:25)

Autoři | Foto VK KP Brno

Štítky volejbal, KP Brno, Prostějov, prohra, boj o bronz, bronzová medaile, volejbalista, Brno, Marek Rojko, Ivana Zburová, VK Královo Pole, Miroslav Čada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky v semifinále končí. Pokusí se tak obhájit loňský bronz  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.