Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarsko odstartovalo čtvrtfinále lépe, Brno se pokusí srovnat sérii ve čtvrtek doma

Úvodní duel čtvrtfinále mezi Volejbalem Brno a Karlovarskem je minulostí. Brněnští hráči i přes dramatickou koncovku třetího setu, ve které se ještě snažili oživit šanci na první vítězný bod, odjíždí z Varů s prázdnou. Srovnat stav série se pokusí ve čtvrtek 22. března doma.

 „V prvních dvou sadách jsme dnes bohužel neměli co nabídnout. Ve třetím setu to oživil Římal, kterému se extrémně dařilo. Je veliká škoda, že jsme v koncovce nedokázali proměnit žádný setbol, utkání by pak určitě bylo ještě zajímavé," litoval závěru zápasu Ondřej Marek.

Na začátku dnešního utkání jsme se trápili v útočné fázi. Ve třetím setu jsme se dostali do hry a ožili jsme, ale na vítězství to bohužel nestačilo. Ale potvrdili jsme si, že se s Karlovarskem s maximálním úsilím hrát dá," dodal brněnský kapitán Michal Hrazdira.

Volejbal Brno se v úvodním duelu čtvrtfinále dlouho hledal a nedařil se mu servis ani obrana. Soupeř naopak od prvních výměn dominoval. Odměnou mu byl zisk prvního i druhého setu (16:25 a 19:25 z pohledu Brna).

Ve třetím dějství nastoupil na post univerzála Dan Říman a hned od začátku se mu dařilo (celkově v tomto setu 23 nahrávek a úspěšnost 70 %). V druhém technickém time outu tak byl stav srovnaný 15:16 a set zamířil až do dramatické koncovky. V ní brněnští volejbalisté nejprve těžili ze tří setbolů, Karlovy Vary je ale odvrátily. Následovala tahanice o každý míč a série mečbolů na straně domácích - po velikém boji se nakonec z těsné výhry 32:34 radovali hráči Karlových Varů a ve čtvrtfinálové sérii si připsali na konto první vítězný bod. K jejich výhře přispělo i 11 úspěšných bloků oproti jedinému brněnskému.

 

Autoři | Zdroj Volejbal Brno, Barbora Mertová

Štítky volejbal, zápas, Karlovarský kraj, Volejbal Brno, čtvrtfinále, Karlovy Vary, Michal Hrazdira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko odstartovalo čtvrtfinále lépe, Brno se pokusí srovnat sérii ve čtvrtek doma  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.