Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Parádní výkon! Brněnské volejbalistky vstoupily do čtvrtfinále výhrou v Liberci

Královo Pole zahájilo čtvrtfinále play off na výbornou. V Liberci nedovolilo domácímu týmu uhrát ani jeden set, a na svoje konto si tak připisuje první vítězný bod. K postupu do semifinále jsou ale nutné ještě další dvě výhry, a proto tým Marka Rojka už teď přepíná pozornost na další zápas.

„Způsob hry, kterým jsme dnes hráli, je pro nás velmi cenný. Byl to kolektivní výkon, boj a perfektně nastavené všechny hráčky. Je to ale jenom první bod série a dnešní utkání je už historií," uvedl po zápase brněnský kouč.

„Teď už se plně soustředíme na úterý, kdy hrajeme doma a trpělivě pokračujeme v přípravě. Play off má svoje pravidla a ta je potřeba respektovat," dodal Marek Rojko.

„Do dnešního utkání jsme nastoupily koncentrovaně a od prvního míče jsme šly za vítězstvím. Podaly jsme týmový výkon, pomáhaly jsme si a díky tomu jsme uhrály i těžkou koncovku druhého setu. Jdeme od zápasu k zápasu, v Liberci jsme udělaly první krok, ale musíme se plně koncentrovat na další duel, který nás čeká v úterý doma," zdůraznila kapitánka Ivana Zburová.

Královo Pole tlačilo hned od začátku zápasu domácí na servisu, což je klíč k odtažení jejich kvalitně útočících blokařek od sítě. Celý první set se tuto taktiku dařilo hráčkám plnit a spolu s trpělivou hrou v obraně Brno vyhrálo set poměrem 25:20 (z pohledu Králova Pole).

I v následující sadě začaly hostující dominantně, Liberec ale jejich náskok díky agresivním útokům krůček po krůčku stahoval, až se dostal do dvoubodového vedení, které držel do koncovky. V ní se strhla přestřelka v servisech, oba týmy měly setbol, ale za šťastnjěší konec zatáhlo Královo Pole po přetlačované na síti (27:25).

Třetí sada se nesla v bojovněm duchu - Dukla neměla co ztratit a risk se jí vyplatil. Vybudovala si tříbodový náskok, který Brno až do koncovky dotahovalo marně. Pak ale Marek Rojko zamíchal sestavou a nová krev přinesla razanci do útoku a i díky sérii úspěšných bloků se Brno nakonec probojovalo až k výhře 25:20 a prvnímu bodu ve čtvrtfinále.

VK KP Brno-VK Dukla Liberec 3:0 (25:20, 27:25, 25:20)

Autoři | Foto VK KP Brno

Štítky volejbal, VK KP, Královo Pole, čtvrtfinále, výhra, Liberec, Brno, Marek Rojko, Dukla Liberec, Ivana Zburová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parádní výkon! Brněnské volejbalistky vstoupily do čtvrtfinále výhrou v Liberci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.