Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brněnské volejbalistky svedly veliký boj, Prostějov nakonec porazit nedokázaly

Nadstavba pokračuje v rychlém sledu, a tak po čtvrtečních zápasech přišly na řadu další hned v sobotu. Volejbalistky Králova Pole přivítaly na své palubovce Prostějov, který v této sezóně stále nenašel přemožitele. A ač mu Brno doma hodně vzdorovalo, porazit ho v pětisetové bitvě také nedokázalo. „Dnes jsme překvapili sami sebe i všechny okolo, což mě těší. Jsem moc rád za náš výkon proti nejlepšímu družstvu České republiky," řekl po utkání Marek Rojko.

„V utkání bylo více velmi dobrých výkonů. Družstvo dnes nevzdalo koncovky setů, což je velmi důležité. Některé hráčky hrály poprvé, a navíc jsme hráli s velmi mladou nahrávačkou. Jsme teď v období, kdy potřebujeme družstvo trošku oživit a vrátit se k cestě za třetím místem. 3:2 doma s Prostějovem je vzácné a já věřím tomu, že tento zápas pomůže hráčkám uvěřit některým věcem, v které v posledních dvou týdnech nedoufaly. Dnes je chci pochválit," dodal brněnský kouč.

„Dnes to byl moc hezký volejbal. Holky předvedly pěknou hru, škoda závěru zápasu. Musím opět pochválit Květku Grabovskou, která utkání zvládla skvěle. A tentokrát jsme ji i podpořily svým výkonem,“ uvedla po utkání kapitánka Kristýna Boulová.

Domácí vstoupily do zápasu lépe a v prvním technickém time outu vedly 8:4. Prostějov však zkoncentroval hru a při podání Veroniky Trnkové obrátil na 9:11. Vedení vzápětí Královo Pole znovu otočilo na svou stranu a v koncovce drželo dokonce čtyřbodový náskok (20:16). Pak se ale na servis postavila Andrea Kossányiová a vydržela tam pět výměn. K otočení skóre na 20:21 pomohla i Veronika Trnková na síti a její tým už si pak dokráčel až k výhře v první sadě 22:25.

I začátek druhého dějství patřil Brnu (5:2), kterému se podařilo držet tříbodový náskok ještě v druhém technickém time outu. Prostějov poté skóre srovnal a následovala tahanice o každý míč, která pokračovala až do stavu 23:23. Následující bod bralo Královo Pole a domácí vzápětí využily hned první nabídnutý setbol – esem ho proměnila Pavla Meidlová.

V další sadě jako by prostějovské hráčky chtěly odčinit ztrátu druhého setu, a tak se rychle dostaly do vedení 1:4, které už pak jen navyšovaly (8:14). Královu Poli se v tak v tomto setu podařilo uhrát jenom 15 bodů.

V úvodu čtvrté sady to byly domácí volejbalistky, které držely mírnou převahu (8:5), Prostějov pak ale připsal pět bodů v řadě a rázem muselo dotahovat Brno (8:10). Královo Pole srovnalo za stavu 16:16 a sada zamířila do velmi napínavé koncovky. Oba týmy se v závěru setu dlouho praly o vítězství – za lepší konec po veliké bitvě zatáhlo k radosti domácích fanoušků Brno (30:28) a posunulo zápas do tie breaku. Ten ovládl Prostějov, který své rychlé vedení 2:8 nepustil a vyhrál zkrácenou hru poměrem 8:15.

KP BRNO – VK Prostějov 2:3 (22:25, 25:23, 15:25, 30:25, 8:15)

Autoři | Foto Ondra Driml

Štítky volejbal, KP Brno, Prostějov, prohra, volejbalista, Brno, Marek Rojko, Česko, Královo Pole, Veronika Trnková, VK Královo Pole, Andrea Kossányiová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky svedly veliký boj, Prostějov nakonec porazit nedokázaly  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.