Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Za vodním adrenalinem už nemusíte k moři, čeká na vás v Pasohlávkách

Prázdniny jsou za námi a s nimi u mnohých i období dovolených. I tak je ale potřeba si čas od času odpočinout a dobít baterky. A pokud člověk žije v Brně, má jednu obrovskou výhodu - stačí mu vyjet kousek za město, namířit si to do Pasohlávek a vyzkoušet si wakeboarding v autokempu Merkur.

V Pasohlávkách je wakeboardingový areál otevřen od roku 2013 a za tu dobu už posbíral spoustu příznivců. Hlavní myšlenkou bylo vytvořit alternativu k drahému a neekologickému tažení za motorovým člunem, které je spíše VIP zábavou než sportem pro širokou veřejnost.

Vůbec první vodní vlek na světě byl postaven v roce 1962 v Německu, které se později stalo celosvětovým průkopníkem vodních vleků. Dnes je několik vleků i u nás. Na Moravě například na Hlučínské přehradě, v Otrokovicích u Zlína nebo právě v Pasohlávkách v autokempu Merkur.

Po obvodu větší zátoky je postavený vlek, který zde vlastně supluje funkci tzv. klasického „wakeboardového draka“, tedy tažné soupravy podobné padáku, kterou jezdec ovládá ze země.  Na vleku však jezdec žádný vítr nepotřebuje, drží se na tažném laně. Ale nenechme se zmást. I tak je to pořádná jízda! Zvláště začátečníci si musí osvojit základy ovládání prkna (a především rozjezdů) na menším vleku.

No a pak už to fičí! Člověk si zvykne velice rychle a po chvíli ježdění přestane úplně vnímat okolní svět. Jízda ho kompletně pohltí. Ztráta koncentrace totiž znamená téměř jistý pád a následný pochod zpátky na začátek po plošině, která je postavená ve vodě kolem vleku. A to samo o sobě člověka donutí k těm nejkoncentrovanějším výkonům!

Wakeboarding je adrenalinový sport, při kterém se člověk cítí nespoutaně a nadmíru svobodně. Jen co překoná počáteční strach a nejistotu, dostaví se v něm pocit souznění s vodním živlem a poté i radost z jeho „zkrocení“  za pomocí vleku a wakeboardu.

Vlek je v provozu do konce října a skýtá jedinečný zážitek a příležitost, jak na víkend vypadnout z města k vodě a užít si skvělou zábavu. Kdepak dlouhé cesty k moři, pravý vodní adrenalin na vás čeká už kousek za Brnem.

Brněnská Drbna

 

Soutěž o vouchery do Wake Merkur

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Pasohlávky, Brno, moře, Německo, adrenalin, Morava, Zlín, Otrokovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Za vodním adrenalinem už nemusíte k moři, čeká na vás v Pasohlávkách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.