Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brňan Ondřej Teplý jachtařským šampionem

Ondřej Teplý z TJ Jachtklub Brno zvítězil ve španělské Valencii na mistrovství světa juniorů v jachtingu olympijské třídy Finn. Šampionát se konal od závěru června do 5. července. Startovalo 30 juniorů ze 14 zemí světa.

Ondra začal skutečně famózně, když vyhrál obě rozjížďky prvního dne, které se odjely za středního větru o síle 5 až 7 metrů za sekundu,“ popsala jachtařka Katka Fantová. „Kritický okamžik ale nastal druhý den. Ve čtvrté rozjížďce s náskokem vedl, když ho po nesprávně provedených trestných otáčkách v této jízdě diskvalifikovali,“ řekla.

S nepříjemnou situací se Ondřej Teplý vyrovnal jako ostřílený profesionál a 4. a 5. místo v následujících rozjížďkách dalšího dne potvrdily jeho vedení.

Do posledního dne vstupoval s pouze dvoubodovým náskokem před Chorvatem Nenadem Bugarinem. „Předposlední den byly velmi náročné podmínky, foukalo jen 3 až 6 uzlů a bylo strašné vedro. Bylo to o nervy,“ referoval Roman Teplý – trenér a otec v jedné osobě. Své prvenství si však Ondřej v závěrečných jízdách udržel.

Své další závodní úsilí teď Ondřej bude směřovat k úspěšné kvalifikaci na olympijské hry v Riu v roce 2016 – stejně jako jeho bratr Viktor, rovněž vynikající jachtař, jenž reprezentoval Českou republiku na olympijských hrách v Londýně.

Zdroj: Brno.cz

Štítky Brno, olympijské hry, Valencie, Česko, Londýn, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňan Ondřej Teplý jachtařským šampionem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.