Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V kvalitním zápase Češky na MS těsně podlehly Švýcarsku

Přesně o sedm diváků méně než včera si našlo cestu na druhý zápas českých reprezentantek na domácím MS ve florbale proti Švýcarsku. Ve velmi kvalitním zápase, který byl zatím se severským derby Švédsko - Finsko nejlepším utkáním na turnaji, bohužel naše reprezentantky na svého soupeře nestačily a prohrály těsně 1:2.

Do první třetiny naše hráčky vstoupily skvěle a daly zapomenout na nervózní začátek ze včerejšího utkání. Švýcarky zatlačily do defenzivy a několikrát nebezpečně hrozily. Zásluhou jim pak byla úvodní branka z 11. minuty. Po levém křídle utekla Niemcová a její následnou přihrávku využila k přesnému zakončení z voleje Paulovičová. Švýcarky sázely v první části na ostré přihrávky před branku. Jednu takovou využila k vyrovnání v 16. minutě Notzilová. Další branky z obou stran velmi kvalitní první třetina nepřinesla a do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Po přestávce hráčky divákům nabídly velmi napínavý a vyrovnaný florbal. O rozruch před švýcarskou brankou se nejvíce starala druhá lajna Česka Jarolímová - Sládečková - Hyršlová, která si  vytvořila nejvíce střeleckých příležitostí. K vidění byly i dvě přesilové hry, po jedné na každé straně, ani jeden tým se však do vedení neutrhl a pohledné druhé třetině tak scházelo to nejpodstatnější - branky.

Do třetí části vstoupily o poznání lépe Švýcarky a odměnou jim byl brzký gól z hokejky Notzilové, která zaznamenala svou druhou branku večera. České reprezentantky se po inkasovaném gólu vzpamatovaly a vrhly se do útoku. Pokusy Sládečkové, Černé ani Krupnové se však neujaly a švýcarská brankářka Schmidová chvílemi doslova čarovala. Když v závěru naše hráčky nevyužily výhody 6 proti 4, musely po závěrečném hvizdu strávit první porážku na turnaji.

"Chybělo nám trochu štěstí a trápily jsme se v zakončení. Šance jsme si vytvářely, jen jsme je nedokázaly proměnit," smutnila po zápase jediná střelkyně českého týmu Paulovičová. "Na Švýcarky se nám v posledních dvou letech nedaří, ale věřím, že pokud na ně narazíme v další fázi turnaje opět, tak ukážeme svou sílu," uzavřela Paulovičová a připomněla tak sérii osmi zápasů, ve kterých Češky nedokázaly na Švýcarky najít recept.

Česko - Švýcarsko 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky (asistence): 11. Paulovičová (Niemcová) – 16. Notzliová (Zwinggiová), 44. Notzliová (Martiová)

Střely na branku: 27:22
Diváci: 2 528


Výsledky druhého dne florbalového MS žen:

Skupina A
Polsko - Švédsko 0:16
Rusko - Finsko 1:9
Skupina B
ČESKO - Švýcarsko 1:2
Norsko  - Lotyšsko od 20:00
Skupina C
Maďarsko - Slovensko 1:11
Austrálie - Korea 9:1
Skupina D
Japonsko - Německo 3:6
Dánsko - Kanada od 19:00

Oficiální stránky turnaje ZDE

Štítky ms, mistrovství světa, florbal, česká reprezentace, reprezentace, brno, ostrava, wfc, Švýcarsko, Finsko, Švédsko, Česko, Rusko, Japonsko, Německo, Norsko, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kvalitním zápase Češky na MS těsně podlehly Švýcarsku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.