Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně se v sobotu konal obnovený půlmaraton

S novým pořadatelem, kterým je občanské sdružení Maraton Brno, se včera uskutečnil obnovený závod vytrvalců premiérově i pod novým názvem Brněnský půlmaraton. Start a cíl 21kilometrové trati byl na náměstí Svobody.

„Borci běželi Masarykovou ulicí, kolem Kajot arény, po ulici Poříčí, dvoranou výstaviště, tramvajovou smyčkou pisárecké vozovny, areálem výstaviště, přes Velodrom zpět do centra na náměstí Svobody,“ přiblížil trať ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

Na dvou okruzích mohli závodníci počítat nejen s občerstvovacími stanicemi, ale i s hudební produkcí, která jim zpestřila čtyřsetmetrový okruh Velodromu a průběh náměstím Svobody.

„Brněnský půlmaratón není určen jen pro aktivní atlety, ale také pro širokou veřejnost. Proto jsme ho doplnili o závod na jeden okruh – Brněnskou desítku. Toho se tak mohli zúčastnit všichni, kteří si na celou 21kilometrovou trať netroufli,“ doplnil Čtvrtníček.

Brněnský půlmaraton je závod pořádaný od roku 1999 jako Veletržní běh Brnem s přestávkami v letech 2003, 2005 a 2006.

Do roku 2004 se tento závod, jehož pořadatelem byl sportovní klub ŠK Špilberk Brno, konal v areálu výstaviště, v roce 2007 se poprvé běželo v ulicích města.

Foto: archiv MMB

Štítky půlmaraton, Brno, občanské sdružení Maraton Brno, závod vytrvalců, Brněnský půlmaraton, Náměstí Svobody, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se v sobotu konal obnovený půlmaraton  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.