Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Bosonohách se zítra koná 3. ročník cyklistické benefice

Zítra se od 14 hodin v Bosonohách uskuteční další ročník benefiční cyklistické akce, která je nazvána na počest legendárního bosonožského cyklisty Miloše Hrazdíry „Milčovo kolečko“. Hlavním letošním hostem bude zakladatel cyklistické Dukly Brno, osmdesátiletý František Jursa.

Jubilantovi zahrají a zazpívají mj. Jožka Černý, Jaromír Hnilička a Radek Rettegy. S gratulací přijdou a přijedou Jiří Daler, Jan Smolík, Karel Vávra, Ján Svorada a další cyklistické osobnosti. Moderovat bude Barbora Černošková.

Start a cíl intervalového závod pro všechny věkové kategorie, který je součástí akce, je v areálu FK SK Bosonohy v Hoštické ulici. Pojede se po Hoštické kolem domu Miloše Hrazdíry k fotbalovému hřišti u myslivecké chaty a zpět po ulici Práčata na Hoštickou.

Závod je vhodný pro horská a krosová kola, povrch tratě je asfalt a šotolina. Délka je cca tři kilometry a startuje se na vlastní nebezpečí.

Účastníci se musí řídit pravidly silničního provozu a musí být vybaveni cyklistickou přilbou. Děti do 15 let pojedou se svolením rodičů. Závodníci na 1. – 3. místě obdrží medaile a upomínkové ceny, prvních 80 účastníků obdrží pamětní list. Prezence k závodu je od 13 hodin.

Po slavnostním zahájení, gratulacích a písničce na přání jubilanta se před vlastním startem závodu objede jedno kolečko v balíku s Frantou Jursou a dalšími osobnostmi v čele. Zastaví se u domu, který postavil a kde zemřel Miloš Hrazdíra a Franta Jursa pozvedne štamprdli slivovice.

Milčovo kolečko 2013 se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška, primátora statutárního města Brna Romana Onderky, starosty MČ Brno-Kohoutovice Petra Šafaříka a bosonožského hostinského Miloše Dočekala.

Přijeďte se poměřit s osmdesátiletým Františkem Jursou! Vstup je volný, startovné zdarma. Více na www.sportmedia.cz.

Tisková zpráva

Štítky cyklistická benefice, Bosonohy, 3. ročíník, Milčovo kolečko, Brno, Miloš Hrazdíra, František Jursa, FK SK Bosonohy, Ján Svorada, Jiří Daler, Jan Smolík, Jaromír Hnilička, Jožka Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bosonohách se zítra koná 3. ročník cyklistické benefice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.