Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motormix Profisim setkání závodníků podruhé

Druhé Motormix Profisim setkání závodníků v Brně přivítalo desítku závodníků z různých motoristických disciplín z jihomoravské metropole a regionu, kteří se měli možnost setkat i s několika novináři a především si v zimní pauze zazávodit alespoň na trenažérech.

V neposlední řadě si pak účastníci mohli posedět a popovídat s jezdci, s nimiž se na trati a při „svých“ závodech nemají obvykle možnost potkat.

Na toto přátelské setkání jezdců totiž dorazili vyznavači závodů automobilových i motocyklových a to od závodů do vrchu a na okruzích, přes rallye, či freestyle až po Dakar.

Na akci nechyběli závodníci, ověnčení tituly mistrů Evropy i republiky ani jezdci hned dvou světových šampionátů. Mistři Evropy přijeli dokonce tři, z toho Josef Michl vloni získal dokonce svůj jubilejní desátý evropský titul.

Vyzvednout si ho jel právě další den hned po brněnském setkání do Německa do Muzea Mercedes Benz ve Stuttgartu na slavnostní vyhlašování ME 2012.

A stejně tak Petr Tykal, pro kterého se jednalo o šestý titul v řadě, rovněž mezi evropskými historiky. Dalším skvělým vrchařem na akci byl Dan Michl, který pro změnu kraluje kategorii tzv. plechových aut v současných vozech.

Přítomným kolegům závodníkům i novinářům pak Dan Michl povykládal, že zůstává i v nadcházející sezóně věrný osvědčenému speciálu vlastní konstrukce, s nímž pojede ME.

Motocyklový závodník Ondřej Ježek se zase těší na nový motocykl, s nímž bude startovat v MS supersport a kondici si vylepšuje účastí v běžeckých závodech. František Máca je sice bývalý motokrosař, ale nyní se věnuje především freestyle motokrosu.

Dalším motocyklovým závodníkem na akci byl Michal Šembera a své čerstvé zážitky z Dakaru přítomným sdělil také Viktor Chytka, jezdec úspěšného Bonver Dakar projektu, který absolvoval již svůj třetí Dakar.

Zajímavosti ze Švédska a z tamní nedávné soutěže MS v rallye pak přidal Martin Hudec, který letos plánuje účast i v dalších soutěžích MS a již nyní se těší do Portugalska. Hudec byl podobně jako vloni nejrychlejším účastníkem setkání, když největším soupeřem mu byl jeho týmový kolega František Máca, ale i Dan Michl, Ondra Ježek a další.

Výkonů Martina Hudce za volantem si povšiml i spolumajitel fy Profisim Miloš Šmerda, který má nyní pro třebíčského závodníka nabídku na spolupráci při „ladění“ nového simulátoru, který jeho firma nyní dokončuje.

Sedmdesátník Frankie Mrázek si přijel především povykládat, přičemž nadále plánuje závodění na přírodních okruzích a připravuje dokonce nový a mnohem výkonnější motocykl, s nímž hodlá prohánět i podstatně mladší soupeře.

Zavzpomínal také na své roky závodění v Kanadě, kde jej mimochodem na jaře uvedou do Síně slávy. Frankie pak má za sebou ještě jeden pro mnohé překvapivý krok - nedávno se totiž oženil.

Diskuse přítomných prostě byla pestrá a dozvěděli se mnoho zajímavých věcí. Druhý ročník naší akce byl navíc „předehrou“ další společné akce MotorMIXu a Profisim, která je nyní připravována.

MotorMIX totiž podobně jako v letech minulých připravuje výstavku závodních speciálů na dubnový mezinárodní veletrh Autosalon Brno 2013. Uskuteční se v pavilónu Z společně s veletrhem Motorsport EXPO 2013 a Profisim zde představí dokonce svůj nový trenažér vlastní konstrukce.

„Na našich stránkách pak mimochodem připravujeme pro čtenáře i soutěž o svezení. Soutěž o vstupenky pak již několik dní jede“, dodává organizátor uvedených akcí Pavel Jelínek.

Pozvání na Motormix Profisim setkání závodníků dostali i zástupci dalších médií z Brna, jenže se opět potvrdilo, že v současné době je mezi brněnskými sportovními novináři minimum jedinců, kteří by měli zájem motorismus propagovat.

Potom není divu, že motorismus je v médiích téměř popelkou. Alespoň pokud jde o Brno.

Tisková zpráva

Štítky Motormix, Profisim, druhé setkání závodníků, Brno, motocykl, Dakar, soutěž, Dan Michl, Martin Hudec, Evropa, Mercedes-Benz, Josef Michl, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motormix Profisim setkání závodníků podruhé  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.