Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Moderní gymnastky zaplní halu Vodova

Dva prestižní závody v moderní gymnastice pořádá v neděli v brněnské hale Vodova v Králově Poli klub SKP MG Brno. Tradiční Sping Cup se koná již pošesté, premiéru si odbude závod týmů South Moravia Cup, který má díky přihlášeným týmům charakter neoficiálního mistrovství Evropy.

Dopoledne se ve Spring Cupu představí více než sto padesát závodnic ve věku od šesti do deseti let. „V tomto závodě gymnastky zabojují o medaile jednotlivě,“ řekla mluvčí akce Lucie Sitarová.

Ve dvě hodiny odpoledne pak odstartuje South Moravia Cup, kde lidé uvidí závodnice v kategoriích Naděje starší, Juniorky a Seniorky, tedy gymnastky od jedenácti let. „Představí se jak mladé naděje české i světové gymnastiky, tak i zkušené dívky. Soutěž je koncipována jako závod tříčlenných týmů v daných kategoriích,“ podotkla Sitarová.

V obou kláních se představí přední české gymnastky, ale také dívky z Ruska, Maďarska nebo Chorvatska. „Brno budou reprezentovat například účastnice loňského Mistrovství Evropy ve společných skladbách nebo úřadující mistryně České republiky ve společných skladbách v katerogiích Naděje mladší a Naděje starší,“ informovala mluvčí.

Organizátoři chtějí, aby co nejvíce lidí poznalo moderní gymnastiku a atmosféru s ní spojenou. „Vstupné na akci je proto dobrovolné,“ dodala Sitarová.

Autoři

Štítky moderní, gymnastika, mistrovstí, SKP MG Brno, soutěž, závod, zprávy, Brno, sport, 2014, gymnasta, Evropa, Královo Pole, Rusko, Maďarsko, Chorvatsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní gymnastky zaplní halu Vodova  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.