Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Minibiková škola chce dokázat, že motorky nejsou milionářský sport

Na nízké náklady a profesionální přístup láká zájemce Malminibike akademie Masarykova okruhu. V České republice ojedinělý projekt umožní dětem vyzkoušet si sport ze začátku s minimálními náklady a bez vlastního vybavení.

Organizátoři chtějí rodičům dokázat, že nemusí investovat tisíce a bát se, že děti po chvíli přestane jezdění bavit. „Chceme přitáhnout mladé, ze kterých můžou růst nové talenty pro velké motorky. Vzhledem k tomu, že máme ve světovém šampionátu tři jezdce, je k tomu ideální doba,“ vysvětlila výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová. Karel Abraham, Jakub Kornfeil i Karel Hanika na minibikové dráze na Kývalce začínali. Poslední jmenovaný navíc drží na dráze traťový rekord. 

Systém akademie je nastavený tak, že na začátku děti absolvují čtyři devadesátiminutové tréninky na minibiku a další přípravu za osm set korun. Nemusí přitom mít ani vybavení, ani stroj. „Pokud účastníci na konci prokážou, že zvládají základy, mohou přejít k pokročilým,“ řekl vedoucí projektu Petr Klug.

V další fázi absolvují žáci osmadvacet tréninků za sezonu za dvacet tisíc korun. „Opět není potřeba kupovat vybavení,“ ujistil Klug. Součástí akademie je i příprava na suchu, spolupráce s odborníky na fyziologii, výživu a rehabilitaci.

První seznámení s minibiky mohou děti nabrat na veletrhu Motosalon. „Od pátku do neděle si za asistence instruktorů mohou zdarma projet malou dráhu. Půjčíme jim kompletní vybavení, potřebují jen pevnou obuv,“ sdělil Klug. Na jízdy je potřeba se předem zapsat na stánku Masarykova okruhu v pavilonu P.

Vyzkoušet si stroje mohou zájemci také při náborových dnech na Masarykově okruhu osmadvacátého a devětadvacátého března od jedenácti do šestnácti hodin.

Autoři

Štítky masarykův, okruh, automotodrom, brno, minibike, akademie, motosalon, zprávy, 2014, Masarykův okruh, Česko, sport, Karel Abraham, Jakub Kornfeil, Karel Hanika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minibiková škola chce dokázat, že motorky nejsou milionářský sport  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.