Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Florbalistky deklasovaly Lotyšsko a jsou ve čtvrtfinále

Svým posledním zápasem v základní skupině B na mistrovství světa se naše reprezentantky v pondělí večer rozloučily s brněnským prostředím utkáním s Lotyškami, které rozdrtily 12:1. Úsměvné je, že o všech 13 branek v utkání se postaraly Češky.

Již v první minutě zápasu zahrála jedna z lotyšských hráček nedovoleně v malém brankovišti a nařízené trestné střílení s přehledem proměnila Denisa Billá. Svou trefou odstartovala kanonádu českého týmu v první třetině, po které se šlo do šaten za stavu 7:0 pro český tým.

Druhá třetina se nesla v naprosto stejném duchu jako ta první. Češky s noblesou kombinovaly, přidaly další dva góly a tlačily své soupeřky do hluboké defenzivy. O jediný zásah Lotyšek se minutu před druhou sirénou postarala kuriózní trefou do vlastní branky Kristýna Jílková, která z prostoru u střídaček špatně vypočítala trajektorii potřebnou k odehrání míčku na spoluhráčku za brankou a nachytala naší brankářku Provázkovou v nedbalkách. Moment utkání.

Třetí třetina zvrat nepřinesla, skvělé brněnské publikum navíc dohnalo naše reprezentantky k dalším třem trefám a Češky si tak po zásluze vychutnaly závěrečné standing ovation.

Po zápase si děvčata připravila pro diváky překvapení. Společně s publikem si hráčky zazpívaly a s brněnský prostředím se rozloučily tranparentem BRNO MOC DĚKUJEME, čímž udělaly tečku za skvělým florbalovým večerem.

Šampionát se s Brnem definitivně rozloučí v úterý, kdy se hrají osmifinálové zápasy. Na jejich výsledky již netrpělivě čeká čtveřice jistých čtvrtfinalistů - Švédsko, Švýcarsko, Finsko a Česko.

Lotyšsko - Česko 1:12 (0:7, 1:2, 0:3)

Branky (asistence): 40. Jílková (vla.) – 1. Billá (TS), 6. Šteglová (Krupnová), 7. Žůrková (Niemcová), 12. Urbánková, 17. Hašová (Sládečková), 19. Paulovičová (Žůrková), 20. Urbánková (Bočanová), 31. Vojáčková (Žůrková), 36. Žůrková (Niemcová), 41. Urbánková (Krupnová), 45. Halfarová (Macurová), 55. Jílková (Bočanová)

Diváci: 1 572


Výsledky třetího dne florbalového MS žen:

Skupina A
Finsko - Polsko 9:2
Rusko - Švédsko 1:21
Skupina B
Lotyšsko - ČESKO 1:12
Norsko  - Švýcarsko 3:6
Skupina C
Slovensko - Austrálie 7:2
Korea - Maďarsko 3:16
Skupina D
Kanada - Japonsko 5:3
Dánsko - Německo 2:3

Oficiální stránky turnaje ZDE

Štítky ms, mistrovství světa, florbal, česká reprezentace, reprezentace, brno, ostrava, wfc, Lotyšsko, Mistrovství světa ve fotbale, Česko, Denisa Billá, FC Zbrojovka Brno, Finsko, Švýcarsko, Švédsko, Rusko, Japonsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky deklasovaly Lotyšsko a jsou ve čtvrtfinále  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.