Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Evropští šampióni na Motormix Profisim setkání závodníků

Dnes se od 17 hodin koná 2. ročník Motormix Profisim setkání závodníků z Brna a regionu se zástupci brněnských médií. Místem konání je Brno Slatina – fy Profisim (za Renocarem). Součástí bude závod na dvou různých tratích (okruh a rallye) na trenažéru.

Právě před rokem se konalo premiérové Motormix Profisim setkání závodníků v Brně, kterého se účastnilo 15 jezdců z Brna a regionu, kteří se měli možnost setkat i s několika novináři a také se svézt a zazávodit si v zimní pauze na kvalitních trenažérech.

Na akci přijeli také závodníci, ověnčení tituly mistrů Evropy i republiky v různých disciplínách od motorkářů přes okruhové jezdce až po jezdce rallye, či úspěšné české Dakaráky. 

Motocyklové jezdce zastupoval František Máca ( FMX) a Ondřej Ježek (MS supersport), či legendární a stále závodící sedmdesátník Frankie Mrázek. Další úspěšnou legendou na akci byl Josef Michl, závodník a konstruktér, či „létající hoteliér“, tedy okruhový závodník Rostislav Nedbálek.  Přijel také Dan Michl, či Marek Fried.

Trenažéry a obě připravené trati (okruhovou a rallye) vyzkoušely i dvě ženy, shodou okolností obě navigátorky rallye - Martina Picková a Petra Řiháková. Nejvzdálenějšími účastníky pak byli Dakaráci Marek Spáčil a Martin Kolomý, tedy členové úspěšného Czech Dakar teamu.

„Pozvání přijalo také hned několik novinářů z různých médií, takže i tento záměr se vydařil. Články z akce se pak vloni objevily např. v měsíčnících Motorjournal, News a Kabrňák i v deníku Rovnost a také hned v několika internetových médiích, počínaje samozřejmě www.motormix.cz,“ podotýká šéfredaktor MotorMIXu a organizátor akce Pavel Jelínek.

„Bylo vidět, že všichni ti závodníci, kteří tu byli, mají už něco najeto a od začátku bylo znát, že umí jezdit. Většinou, když k nám přijde běžný zákazník, tak skončí ve skále hned v první zatáčce,“ pochvaloval účastníky akce Martin Šmerda z fy Profisim, který s kolegou trenažéry obsluhoval.

Nejrychlejšími závodníky v součtu časů jízd na obou tratích se nakonec stali Martin Hudec, Marek Fried a Dan Michl.  „Je to dobrá zábava a navíc případná havárie je tady na trenažéru mnohem levnější, než skutečná havárie. Byla to velmi vydařená akce a díky za pozvání i za její uspořádání,“ usmíval se vloni po akci Martin Hudec.

Tento třebíčský jezdec, který o víkendu premiérově startoval v soutěži MS ve Švédsku a nyní již plánuje start v Portugalsku, potvrdil svoji účast i letos.

„Martin Hudec i všichni ostatní přítomným novinářům jistě prozradí i čerstvé zážitky, či své další závodnické plány. Za zmínku stojí, že na akci přijedou hned čtyři mistři Evropy, kteří mají navíc na svém kontě řádově dvacítku evropských titulů.

Budou to Josef Michl, Dan Michl, Robert Šenkýř a Petr Tykal. Přijede také jezdec MS Ondra Ježek a nově také Michal Šembera. Stejně jako loni nebude chybět Frankie Mrázek a další jezdci různých disciplín. Věřím, že se i letos akce vydaří,“ doplňuje Pavel Jelínek.

Profisim:

Firma Profisim pak nabízí nejen možnost svezení přímo ve svém domovském sídle v Brně Slatině nedaleko nádraží Slatina, ale nabízí také možnost zapůjčení jednoho či dvou trenažérů na akce po celé republice.

MotorMIX:

MotorMIX je jednak televizní motoristický magazín s již zhruba dvacetiletou tradicí, který má premiéru každé dva týdny, ale zároveň jen opár let „mladší“ internetový magazín s každodenní aktualizací.

Věnuje se prakticky všem odvětvím motoristického sportu i všeobecným motoristickým tématům. Součástí webu je i velmi bohatá fotogalerie od několika desítek autorů.

Seznam účastníků, kteří potvrdili účast na čtvrteční akci

Josef Michl (vrchy, dříve i okruhy)
Dan Michl (vrchy, i okruhy)
Martin Hudec (rallye, dříve motocyklové enduro)
Joseph Šmarda (okruhy)
Robert Šenkýř (dříve vrchy, nyní okruhy)
Petr Tykal (vrchy)
Dan Suchý (okruhy, rallye)
Ondra Ježek (moto - okruhy)
Michal Šembera (moto - okruhy)
Frankie Mrázek (moto -  klasické přírodní okruhy)
Viktor Chytka (Dakar, CCR)
Bohumil Preifer  (vrchy, dříve i okruhy)
Pavel Kouřil (vrchy, dříve i okruhy)
František Máca (freestyle, dříve motokros, rallye)

Tisková zpráva

Štítky Motormix, Profisim, setkání závodníků, Brno, rallye, Dan Michl, Martin Hudec, Josef Michl, Evropa, Robert Šenkýř, Michal Šembera, Dakar, Martin Kolomý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropští šampióni na Motormix Profisim setkání závodníků  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.