Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Autosalon Brno představí i desítky závodních vozů

Již jen dny zbývají do zahájení 11. ročníku veletrhu Autosalon Brno 2013. Budou na něm k vidění mimo jiné soutěžní speciály Huyndai WRC, tovární Fábie S2000, ale také několik desítek dalších závodních vozů současnosti i minulosti.

Výstavka závodních automobilů bude k vidění v pavilonu F a pořádá ji BVV ve spolupráci s MotorMIXem a jeho šéfem Pavlem Jelínkem.

Jedním z hlavních taháků veletrhu a stánku automobilky Hyundai bude poslední verze soutěžního speciálu pro závody mistrovství světa v rallye ( WRC), odvozeného od modelu i20. Jak známo, Hyundai chce do seriálu vstoupit od roku 2014 a nyní jeho tým čeká hlavně intenzivní testování.

Svůj naopak již osvědčený a několika cennými tituly ověnčený soutěžní speciál představí také mladoboleslavská automobilka. Její tovární vůz bude k vidění v pavilonu F a návštěvníci se o víkendu dočkají také autogramiády posádky Jan Kopecký Pavel Dressler.

Ve stejném pavilonu a v sousedství této Fabie S2000 se pak představí i celá řada dalších škodovek různých typů a to na stánku, organizovaném ve spolupráci s MotorMIXem. Na akci by neměly chybět ani trucky – konkrétně „dakarská“ Tatra, či trucktrialová Avia.

„Bohužel se z různých důvodů poněkud ztenčila plánovaná účast motocyklů. Zájem ale jistě budou lákat i třeba minimotocykly a čtyřkolka domácí značky Blata. V jednání je stále ještě několik dalších zajímavých závodních vozů, ale jejich účast stále ještě není potvrzena. Například by mělo jít dokonce o šestici speciálů Lotus," poznamenává Pavel Jelínek.

Letošní brněnský Autosalon je zaměřen na podporu prodeje. Proto na něm budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si vybrané modely některých automobilek. A to nejen na trase přímo v areálu, ale i na několikakilometrovém okruhu po Brně a okolí.

Podobné ježdění probíhalo i v minulosti, nicméně letošní rozměr tohoto doprovodného programu je unikátní a mnohem rozsáhlejší.

Autosalon pak startuje novinářským dnem již ve čtvrtek, přičemž od 14 hodin bude veletrh přístupný také veřejnosti. O půl hodiny později bude v pavilonu F následovat tisková konference veletrhu Motorsport Expo s ukázkovou jízdou formulí Student několika týmů.

Tisková informace MotorMIX
Foto: www.tvmotormix.cz

Štítky veletrh, Autosalon Brno 2013, 11.ročník, automobily, auta, soutěžní speciály, závodní vozy, Brno, závodní vůz, pavilon, Hyundai, Mistrovství světa v rallye, Veletrhy Brno, Formule 1, Jan Kopecký, Světová výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autosalon Brno představí i desítky závodních vozů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.