Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Světového poháru v drezuře v Brně zasáhne devadesát koní

Vrcholem domácí jezdecké sezony bude od pátku do neděle Světový pohár v drezuře o Velkou cenu Brna. Do soutěže zasáhne 90 koní z osmnácti zemí.

Tříhvězdičkový závod CDI Velká runda bude poslední kvalifikací na olympiádu a na startu se poprvé v osmnáctileté historii představí i brazilští jezdci, kteří si potřebují vylepšit před hrami v Riu de Janeiro svůj limit. V seniorské kategorii bude závod současně kvalifikací na mistrovství Evropy 2017.

K hlavním hvězdám budou patřit kromě brazilských olympioniků obhájce prvenství Francouz Alexandre Ayache a také několikanásobný vítěz brněnských závodů Róbert Acs z Maďarska, Estonka Grete Püviová a Finka Terhi Stegardsová. České barvy budou v této kategorii hájit Adéla Neumannová, Hana Vašáryová, Pavla Rubíčková a Fabrizio Sigismondi. O splnění olympijských limitů bude usilovat sedmatřicet jezdců.

O body do Světového poháru v kategorii CDI-W bude bojovat sedmnáct jezdců. "Brazilští olympionici do tohoto závodu nezasáhnou. Soustředí se pouze na Velkou rundu. Z českých zástupců bude startovat pouze Sigismondi," řekla na dnešní tiskové konferenci manažerka závodu Lenka Sekaninová. Vrcholem třídenního programu bude nedělní závod Grand Prix Freestyle, do něhož postoupí jen patnáct nejlepších ze sobotní kvalifikace.

Zdroj: ČTK
   

Štítky světový pohár, Brno, drezura, olympijské hry, kvalifikace, Fabrizio Sigismondi, Alexandre Ayache, Maďarsko, Rio de Janeiro, Grand Prix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Světového poháru v drezuře v Brně zasáhne devadesát koní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.