Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravští skauti vyhráli celostátní závod

Jihomoravský kraj v celostátním kole Svojsíkova závodu, který o uplynulém víkendu hostil Příbor, reprezentovali dívčí družina Pocem a zopakuj to z Jedovnic a chlapecká družina Vlci z Křtin. Zatímco dívky skončily na šestém místě, křtinští Vlci svou kategorii vyhráli.

Zápolit ve skautské praxi přijelo na 28 družin. Každá z nich musela nejdříve úspěšně absolvovat postupové krajské kolu. „Na závodníky čekalo mnoho úkolů, kde jsme například lezením po skalách prověřovali jejich fyzickou zdatnost, jízda na pramicích testovala jejich zručnost. Samozřejmostí byla zdravověda, šifry nebo také otázky na historii Česka a našeho skautingu,“ popisuje velitel závodu Kryštof Hyvnar. 

Kromě zápolení na soutěžní trati čekal na soutěžní hlídky také modul přežití. „Skupinky společně s doprovodem, který na ně z důvodu bezpečnosti dohlížel, odešly na jeden den do lesa, kde měly pobýt a přenocovat. Zároveň dostaly kilo masa, které si měly vlastními silami uvařit a najíst se,“ uvedl velitel Hyvnar. Právě doprovody skupinek po skončení pobytu hodnotili, jak si soutěžící v lese vedli. 

Podle organizátorů měl celý závod hladký průběh. „U skautů a skautek mě překvapovala dobrá nálada, která tu i přes nepřízeň počasí celou dobu panovala,“ dodal spokojeně Hyvnar.

Z jihomoravského kola, kde se v červnu utkalo takřka 40 soutěžních hlídek z celého kraje, postupuje vždy jedna nejlepší chlapecká a dívčí skupina do celostátního kola. Stejným způsobem se z ostatních krajů rekrutují další soutěžící.

Autor: Michal Rapco

Štítky Jihomoravský kraj, Jedovnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští skauti vyhráli celostátní závod  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.