Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nejvyšší česká profesionální golfová série Czech PGA Tour zavítá do Slavkova.

Špičkové golfové hřiště Austerlitz - Slavkov se stane první letošní moravskou zastávkou golfové Czech PGA Tour. Pro zdejší příznivce golfu to bude ideální příležitost vidět v akci to nejlepší, co tuzemská golfová scéna nabízí. Turnaj UNIQA Czech PGA Austerlitz & Golf Trophy 2015 se odehraje od 17. do 19. května.

Seriál Czech PGA Tour má letos za sebou již čtyři zastávky. Na prvních třech turnajích, hraných v rámci Jarního swingu (Konopiště – Black Bridge – Ypsilonka) dominovali zahraniční hráči ze Španělska a Švédska, především díky lepším podmínkám pro přípravu během zimy a tím pádem větší rozehranosti. Na čtvrtém letošním turnaji HANT Trophy 2015 hraném od 9. do 12. května ve Skalici už se naplno prosadili čeští hráči, kteří v pořadí Filip Mrůzek – Ondřej Lieser – Stanislav Matuš obsadili první tři místa pořadí.

První dva jsou již pro turnaj ve Slavkově přihlášeni, stejně jako loňský vítěz celého seriálu Czech PGA Tour Martin Příhoda a moravský borec, který letos zatím jako jediný prošel cutem na turnaji série Challenge Tour Aleš Kořínek. Ve startovním poli nebudou chybět ani vynikající amatéři - golfoví příznivci se mohou těšit i na start amatérského hráče Vítka Nováka, který svými starty v Čechách dost šetří, protože zvažuje odchod do zámoří a potřebuje dokončit gymnázium.

Scházet nebude ani hvězda TV PRIMA a bývalý atlet Roman Šebrle, který ve Skalici prošel cutem a rád by se v žebříčcích začal posouvat směrem vzhůru.

Do Slavkova už se všichni hrozně těšíme! Vloni jsme tam nehráli, avšak vyhlášená kvalita hřiště nás přesvědčila pro letošek toto hřiště do seriálu Czech PGA Tour zařadit. Navíc máme výhodu skvělé spolupráce s týmem vydavatelství CCB, který je podpromotérem turnaje a nese převážnou část břemene souvisejícího s pořádáním této špičkové akce,“ okomentoval přípravu turnaje šéf společnosti Česká 1, pořadatele Czech PGA Tour, Pavel Krenk.

Turnaj začíná v neděli 17. května soutěží PRO-AM, kdy spolu hrají vždy tři amatérští hráči a jeden profesionál. Ostrý start turnaje je naplánován na pondělí 18. května. Turnaj se hraje o celkovou dotaci 400.000,- Kč (tj. 14.800 Eur) a je součástí slovensko-moravského swingu, který zahájil minulý týden ve Skalici. Online výsledky mohou příznivci golfu sledovat na www.czechone.cz.

Vstup do areálu je zdarma a návštěvníci jsou vítáni.

Tisková zpráva

Štítky golf, Slavkov u Brna, Skalice, Studio Ypsilon, Španělsko, Švédsko, Ondřej Lieser, Roman Šebrle, Aleš Kořínek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší česká profesionální golfová série Czech PGA Tour zavítá do Slavkova.  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.